Dolar

32,3641

Euro

34,9637

Altın

2.325,57

Bist

9.079,97

ÖSO, ateşkesi yalanladı

Türkiye ve Rusya'nın ara buluculuğunda Suriye'nin kuzeyindeki İdlib bölgesinde ateşkes sağlandığı iddialarına ÖSO'dan yalanlama geldi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-06-13 09:29:23

ÖSO, ateşkesi yalanladı

ÖSO bileşenlerinden Nasır Ordusu sözcüsü Muhammed Raşid, askeri muhalifler ile Esed'e bağlı güçler arasında bir ateşkes olmadığını savundu. Euronews'in haberine göre Raşid, "Sosyal medyada doğru olmayan bir ateşkes haberi yayıldı. Esed rejimi ile askeri muhalifler arasında herhangi bir ateşkes sağlanmadı. Rejim ve destekçileri son 3 günde çoğu çocuk 30'dan fazla sivili öldürdü. Hangi ateşkesten bahsediliyor" dedi.

ATEŞKES İDDİALARI

Reuters haber ajansı Rus haber kaynaklarına dayandırdığı haberinde çarşamba günü İdlib'de Türkiye ve Rusya'nın ara buluculuğunda muhalifler ve Esed rejimi arasında ateşkes ilan edildiğini öne sürdü.

Sosyal medyada hızla yayılan iddia bölgeyle ilgilenen gazeteci ve arşaştırmacılar arasında tepkiye neden oldu. Haberde kaynak olarak Rus basınının işaret edilmesi de eleştirildi.

Rusya'nın, basın üzerinden Suriye savaşında dezenformasyon yaptığı yorumlaır paylaşıldı.

İDLİB'DE SON DURUM


Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib, neredeyse iç savaşın başından bu yana muhaliflerin kalesi niteliğinde. Halihazırda iç göçle nüfusu 4 milyona ulaşan İdlib'in merkezi, Mart 2015'te muhaliflerin kontrolüne geçti. İdlib, Esed'e bağlı güçlerin en yoğun hedef aldığı bölgelerin başında geliyor.

Esed'e bağlı güçler, İran destekli gruplar ve Rusya'nın hava desteğiyle İdlib gerginliği azaltma bölgesine 25 Nisan'da başlattığı geniş çaplı operasyonlarda 100 kilometrekare civarında bir alanı ele geçirdi. Silahlı muhalifler ise söz konusu bölgeleri rejim güçlerinden geri almak için zaman zaman operasyon düzenliyor. Öte yandan çatışmalar ve Rus güçlerinin hava saldırılarında binlerce sivil hayatını kaybetti.

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara