Dolar

32,3660

Euro

34,9644

Altın

2.325,55

Bist

9.079,97

OPCW de doğruladı: İdlib'de kimyasal gaz kullanıldı

Türkiye'nin kesin olarak tespit ettiği kimyasal saldırı hadisesi konuyu araştırmak için gelen Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW) tarafından da doğrulandı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-20 14:06:43

OPCW de doğruladı: İdlib'de kimyasal gaz kullanıldı

DW'nin aktardığına göre Hollanda'nın Lahey kentinde düzenlenen özel oturum öncesinde OPCW Genel Direktörü Ahmet Üzümcü tarafından yapılan açıklamada, bölgeden alınan numuneler üzerinde yapılan incelemelerde "Han Şeyhun kasabasına düzenlenen hava saldırısında sarin ya da benzeri bir kimyasal maddenin kullanıldığının tespit edildiği" belirtildi.

RUSYA: KİMSE ZEHİRLENMEDİ

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, kimyasal saldırı düzenlendiği belirtilen Suriye'nin İdlib kentinin Han Şeyhun bölgesinde hiç kimsenin zehirlenme şikayetiyle başvurmadığını belirtti. Bölgedeki yardım kuruluşlarından biri olan Beyaz Miğferliler'i suçlayan Esed gibi, Konaşenkov da bu yardım kuruluşunu hedef aldı ve Beyaz Miğferliler'in temsilcilerin de bu konuda bir başvuru yapmadığını söyledi.

Rusya Federasyon Konseyi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Konstantin Kosaçev, OPWC'nin İdlib'deki kimyasal saldırıya dair incelemesini eleştirdi. "Numuneler nedense Türkiye'de inceleniyor. Bu numuneler nerde ve ne zaman alındı, hangi laboratuvarlarda incelendi? Bunlar toplumdan sır gibi saklanıyor. Uzmanlar olay yerine gitmek istemiyor" dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ da kurbanlardan alınan kan ve idrar numuneleri üzerinde yapılan incelemeler sonucu saldırıda sarin gazı kullanıldığının kesinleştiğini söylemişti. Aynı şekilde numuneleri inceleyen İngiliz bilim insanlarının da aynı sonuca vardığı açıklanmıştı.

NELER YAŞANDI? (HABERE GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ)

585527

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara