Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Op. Dr. Yunus Doğan‘annelik estetiği’ni anlattı

Dünyaya bir bebek getirmek, bir kadının hayatındaki en önemli dönüm noktalarından biridir. Ancak hamilelik, doğum ve emzirme süreçlerinde vücutta birtakım deformasyonlar meydana gelebilir. Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Yunus Doğan, “annelik estetiği” operasyonu ile vücudun doğum öncesi sahip olduğu forma yeniden kavuşabileceğini söylüyor: “Birkaç cerrahi işlemi kapsayan tek bir ameliyatla kişi doğum öncesi görüntüsüne yeniden sahip olabilir.”

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-07 15:15:10

Op. Dr. Yunus Doğan‘annelik estetiği’ni anlattı

Gebelikte aldığınız kilolar ve doğum sonrası vücudunuzda oluşan deformasyonlarla başınız dertteyse üzülmeyin; “annelik estetiği” ile doğum öncesi görüntünüze yeniden kavuşabilirsiniz. Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Yunus Doğan, doğum nedeniyle meydana gelen göğüs sarkması, karın kasında gevşeme ve bölgesel yağlanma sorunlarından estetik cerrahi müdahalelerle kurtulmanın mümkün olduğunu söylüyor: “Gebelik ve emzirme süreçleri sonrasında vücutta, özellikle karın ve bel bölgelerinde meydana gelen değişiklikleri geriye döndürme işlemleri ve ameliyatlarına ‘annelik estetiği' diyoruz. Doğum sonrası karın bölgesinde sarkma ve çatlaklar oluşması, bel bölgesinde kalınlaşma meydana gelmesi sık yaşanan durumlardandır. Karındaki sarkma ve çatlakların tedavisine yönelik olarak genellikle karın germe ve beraberinde ‘liposuction' dediğimiz yağ alma işlemini gerçekleştiriyoruz. Bu sayede karın bölgesi daha ince, daha atletik ve doğum öncesi haline daha yakın bir görünüme kavuşuyor. Karın germe ameliyatıyla birlikte bel bölgesine yapılacak yağ alma işlemi de burada incelme sağlayarak kişiyi istediği vücut formuna kavuşturur.”

TEK BİR SEANS YETERLİ

Peki bu ameliyatların hepsi tek bir seansta yapılabilir mi? Op. Dr. Yunus Doğan, “Evet, bu ameliyatların hepsi kombine olarak tek bir seansta yapılabilir” diyor ve ekliyor: “Bunlar genellikle 5-6 saat süren ameliyatlardır. Operasyon sonrasında hastanın en az 2 gün hastanede kalması gerekir. Özellikle karın ve bel bölgesine yönelik ameliyattan sonra hastamıza 6 hafta boyunca korse kullanmasını tavsiye ederiz. Korselerin amacı liposuction ve karın germe ameliyatı sonrasında altı boşalan derinin vücuda adapte olmasını sağlamak ve altında herhangi bir sıvı birikiminin olmasını engellemektir.”

Haber Ara