Dolar

32,3363

Euro

35,1837

Altın

2.247,09

Bist

8.718,11

Önceliğiniz sabrınız olmalı

Nesiller değiştikçe çocuklar, çocuklar değiştikçe de metodlar değişiyor....

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-07-13 10:15:53

Önceliğiniz sabrınız olmalı

Günümüzde çocuklara yaklaşırken şu anki yaşadığınız durumu değerlendirmeniz çok önemli...Nesiller değiştikte çocuklar da, çocuklar değiştikçe de metodlar değişiyor....

Eskiden çocuklar annenin içgüdüleriyle uykuya geçerken; şimdi çocuklar uyku eğitimleriyle uykuya geçiriliyorlar.
Eskiden çocuklar doğada, parklarda, bahçelerde özgürce oynarken; şimdi çocuklar alışveriş merkezlerinde, kapalı oyun alanlarında, ekran başlarında vakit geçiriyorlar.
Eskiden çocuklar sadece okula gidiyorken; şimdi çocuklar okul çıkışlarında dramaya, sanata, müziğe, satranca, dil öğrenmeye, spor etkinliklerine gidiyorlar.

Bu adımları atmalısınız

1. Onu sevin. Öperek, başını okşayarak, sevdiğinizi söyleyerek sevginizi gösterin. Şımartmak ve sevmek arasında önemli bir fark vardır. Çocuğunuzu çok sevdiğinizi göstermek onu şımartmaz.
Araştırmalara göre, her gün sevgi gören çocuklar daha az stres hormonu salgılıyor ve huzursuz olduklarında, stres reaksiyonları ile daha kolay baş edebiliyorlar.
2. Bol bol sarılın. Dokunmanın sadece ruh sağlığı için değil, beynin gelişimi için de çok faydalı olduğu ispatlanmıştır.
3. Onu özveriyle dinleyin. Bütün dikkatinizi vererek, kesmeden, yargılamadan dinleyin.
4. Sabırlı olun. (Gerekirse içinizden 10 ve bazen 100'e kadar sayın.)
5. İstekleri ve ihtiyaçları arasındaki farkı bilin. Her istediğini yerine getirmek doğru değildir.
6. Ona şefkat gösterin.
7. Hatalarına karşı hoşgörülü olun.
8. Ona sorumluluklar verin. Kendilerini işe yarar hissederler.
9. Arkadaşlarını tanıyın.
10. Hobi sahibi olmasına sağlayın.

Ebeveynlik süreci

Etkili ebeveynliğin sağlanabilmesi için bir diğer şart eşler arası münasebetin pozitif olması gereğidir. Karı-koca arası tartışmaların yoğun olduğu bir ev ortamında çocukların da psikolojileri kendilerine negatif davranılmasa bile negatif bir biçimde etkilenir.

Kendisini tanımlayabilen birey zamanla kendisinde mevcut bulunan negatif, bir başka ifade ile değiştirebilecekleri hasletleri değiştirebilir, geliştirilmesi gerekenleri geliştirebilirler.
Çocuklarınızın ilk pedagogu siz olmalısınız. Bu nedenle çocuğunuzu gözlemlemeli, gözlem yaparken de objektif ve önyargısız olmalısınız. Bir sorunla karşılaştığınızı düşündüğünüzde ise durumu mutlaka bir uzmanla paylaşmalısınız. Sabır olmadan asla!!!.. Ebeveynliğin birinci şartı sabırdır.

 

Haber Ara