Dolar

32,5804

Euro

34,9943

Altın

2.457,59

Bist

9.770,47

Okullar ne zaman açılacak? Okullarda yine uzaktan eğitim mi olacak? Bakan Ziya Selçuk ne dedi?

Milli Eğitim Bakanı Prof Dr Ziya Selçuk okulların açılması ile ilgili açıklamada bulundu. Bakan Selçuk ne dedi? Okullar ne zaman açılacak? Okullarda yine uzaktan eğitim mi olacak?

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-07-09 18:47:22

Okullar ne zaman açılacak? Okullarda yine uzaktan eğitim mi olacak? Bakan Ziya Selçuk ne dedi?

Milli Eğitim Bakanlığı 2020 - 2021 eğitim öğretim yılı çalışma takvimine göre okullar 31 Ağutos 2020 itibariyle açılacak. Milli Eğitim Bakanı Prof Dr Ziya Selçuk, okulların açılması ile ilgili olarak tüm olası planların hazırlandığını ve o günkü duruma göre hareket edileceğini duyurdu.

Bakan Selçuk yaptığı paylaşımda, "Ancak bu mesele, yalnızca okulla bağı olanların değil, ülkenin gündemi olmak zorunda. Yaşadığımız salgının seyri, okulların açılış tarihi üzerinde son derece belirleyici bir etkendir." şeklinde açıklamada bulundu. Yine Bakan Selçuk sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Salgının seyri, okulların açılış tarihi üzerinde son derece belirleyici bir etken. Tek bir kişinin ihmali bile binlerce kişiyi etkiliyor. Tedbiri bırakırsak çocuklarımızın eğitim hakkını ellerinden almış oluruz. Bu, büyük bir vebaldir. #okullarıbirlikteaçacağız" ifadesini kullandı.

twitter bakan selçuk

MEB çalışma takvimine göre 31 Ağustos okulların açılma tarihi!

Milli Eğitim Bakanlığı hazırladığı çalışma takvimine göre okullar 31 Ağustos'da açılacak, 18 Haziran 2021 tarihinde kapancak. Yarıyıl tatili 25 Ocak'ta başlayıp 5 Şubat'ta sona erecek. Birinci dönem ara tatil ise 16 - 20 Kasım, ikinci dönem ara tatil de 12 - 16 Nisan'da yapılacak. 

Tüm olası durumlar planlandı!

Milli Eğitim Bakanı Prof Dr Ziya Selçuk sürekli olarak Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığı ile iletişim halinde olduklarını belirtti. Bakan Selçuk "Şayet derlerse ki 'Okulları, gerekli şartları sağlayarak 31 Ağustos'ta açabilirsiniz', biz o şartları sağlar ve okullarımızı açarız. Derlerse ki 'bir süre daha açmayın', biz uzaktan eğitimle süreci yönetiriz. Derlerse ki 'tüm boyutlarıyla seyreltilmiş bir planlamayla açabilirsiniz', bu planlamaya uygun olarak okulları açabilecek imkanlara sahibiz. Diyebiliriz ki bu kararı, aldığımız ve alacağımız tedbirler belirleyecek." dedi.

Haber Ara