Dolar

32,2081

Euro

34,8604

Altın

2.444,95

Bist

10.218,58

Öcalan avukatlarıyla görüştü

Asrın Hukuk Bürosu avukatları yaptıkları açıklama ile Abdullah Öcalan'la 2 Mayıs'ta bir görüşme gerçekleştirdiklerini açıkladı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-06 15:42:19

Öcalan avukatlarıyla görüştü

Mezopotamya Ajansı'nın aktardığına göre, Asrın Hukuk Bürosu yaptığı yazılı açıklama ile İmralı F Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan ile 2 Mayıs Perşembe günü görüşme gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Asrın Hukuk Bürosu'nun yaptığı açıklama şöyle:

“İmralı F Tipi Kapalı Cezaevinde bulunan Müvekkilimiz Sn. Abdullah Öcalan ile 02.05.2019 tarihinde avukat görüşmesi gerçekleştirilmiştir. Bu görüşmeye dair bir basın toplantısı yapılacaktır. Bugün (06.05.2019), saat 15.00'te Taksim Hill Otel de gerçekleştireceğimiz basın toplantısına tüm basın emekçilerini davet ediyoruz. Açıklama sonrası soru alınmayacağını bilgilerinize sunarız.”

ÖCALAN'DAN SDG MESAJLARI: SURİYE'NİN BÜTÜNLÜĞÜ, TÜRKİYE'NİN HASSASiYETLERİ

Saat 15.00'te Taksim Hill Otel'de basın açıklaması yapan avukatlar Öcalan'ın verdiği mesajları paylaştı.

İşte avukatların paylaştığı metin:

"İnanıyoruz ki Suriye Demokratik Güçleri (SDG) kapsamında Suriye'deki sorunların çatışma kültüründen uzak durularak; içinde bulunduklarını konumun, durumun Suriye'nin bütünlüğü çerçevesinde Anayasal güvenceye kavuşturulmuş yerel demokrasi perspektifinde çözüme ulaştırılması amaçlanmıştır. Bu bağlamda Türkiye'nin hassasiyetlerine de duyarlı olunmalıdır.

"AÇLIK GREVLERİNE SON VERİN"

Cezaevleri içindeki ve dışındaki arkadaşların direnişlerine saygı duymakla birlikte, sağlıklarını tehlikeye atacak ve ölümle sonuçlandıracak konumlara taşıracak noktaya taşımamalarını önemle belirtmek isteriz. Bizim için onların akli, fiziki ve ruhi sağlıkları her şeyin üstündedir. Ayrıca en anlamlı yaklaşımın zihinsel ve ruhi duruşun geliştirilmesiyle bağlantılı olduğuna inanıyoruz.

Bizlerin İmralı'daki duruşu, 2013 Newroz Bildirgesinde belirttiğimiz ifade tarzının daha da derinleştirerek ve netleştirerek sürdürme kararlılığındadır. Bizim için onurlu bir barış ve demokratik siyaset çözümü esastır."

Haber Ara