Dolar

32,5825

Euro

35,0539

Altın

2.458,73

Bist

9.820,04

Obama'ya Guantanamo tepkisi

Cumhuriyetçi Parti üyeleri, 'Obama'nın Guantanamo planı saçmalık' olarak yorumladı...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-25 04:36:21

Obama'ya Guantanamo tepkisi

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; ABD Senatosu'nda yer alan Cumhuriyetçi Parti'nin önemli isimleri, ABD Başkanı Barack Obama'nın açıkladığı Guantanamo tutukevini kapatma planını 'saçma' bulduklarını ifade etti.

Senato Silahlı Hizmetler Komitesi'nin de başkanı olan Cumhuriyetçi Parti Arizona Senatörü John McCain, Güney Carolina Senatörü Lindsey Graham ve New Hampshire Senatörü Kelly Ayotte, Obama'nın Guantanamo cezaevini kapatma planını, Kongre'de düzenledikleri basın toplantısında eleştirdi.

Güney Carolina Senatörü Graham, Obama'nın planının 'iyi bir fikir olmaktan öte' olduğunu belirterek, şunları söyledi: 

"Bu öneriyi Senato'da ele almak ve dinlemek istiyorum çünkü bu saçmalık. Daha iyi bir fikri olan herkesin ortaya çıkmasını istiyorum. Şimdi Kongre'de Guantanamo'yu kapatmamız gerektiğine inananların bir planla ortaya çıkmaları zamanıdır. Demokrat meslektaşlarım eğer Başkan Obama'dan daha iyi bir fikriniz varsa önerinizi sunun. Cumhuriyetçi meslektaşlarım eğer daha iyi öneriniz varsa teklifinizi yapın."

'MAHKUM POLİTİKASI YOK, BU ULUSUMUZ İÇİN TEHLİKELİDİR'

New Hampshire Senatörü Ayotte ise Obama'nın sunduğu teklifin gelecekteki potansiyel mahkumların nerelerde tutulacağını içermemesini eleştirdi.

Her durumun farklı şekilde değerlendirilecek olmasının yönetim açısından iyi bir 'politika' olmadığını ileri süren Ayotte, "Kesinlikle bir plan yok, mahkum politikası yok. Bu ulusumuz için tehlikelidir" ifadesini kullandı. 

ABD Başkanı Barack Obama, 2008'deki başkanlık yarışında Guantanamo'nun kapatacağı sözünü vermişti ancak Cumhuriyetçi kanattan gelen itirazlar nedeniyle bunu henüz başaramadı. Obama, önceki gün cezaevini 'kesin olarak' kapatacak yeni bir plan sunmuştu.

Haber Ara