Dolar

32,2081

Euro

34,8604

Altın

2.444,95

Bist

10.218,58

'Obama siyasete geri dönüyor'

Obama'nın yakın arkadaşı ve görevlendirdiği eski Adalet Bakanı Eric Holder'a göre, Obama siyasete geri dönmeye hazırlanıyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-01 19:47:21

'Obama siyasete geri dönüyor'

Görevi 20 Ocak'ta sonlanan Obama'nın yakın arkadaşı olduğu bilinen eski ABD Adalet Bakanı Holder, Ulusal Demokratik Bölüşüm Komitesi'ne katkı sağlayabilecek yasama organlarıyla iletişim ve bağış toplama gibi konularda Obama'yla görüştüklerini açıkladı.

'OBAMA DAHA GÖRÜNÜR OLACAK'

Politico'nun haberine göre, Obama'nın geçen yıl kendisine başkanlığını teklif ettiği Komite'ye ilişkin konuşan Holder, "Obama geliyor. Ve dönmeye hazır" dedi. Holder Obama'nın, Demokrat Parti alt kanatlarından biri olan komitenin 'daha görünür bir parçası' olacağını ifade etti.

Ulusal Demokratik Bölüşüm Kongresi, Demokrat Parti tarafından eyalet sınırlarında 2021 yılında yapılacak değişikliklere hazırlanmak amacıyla kuruldu. Komite, seçimlerde büyük öneme sahip kongre ve eyalet yasama sınırlarının yeniden belirlenmesi sürecinde 'daha adil haritalar oluşturmayı' hedefliyor.

ÖNCELİĞİ SEÇİM HİLELERİYLE MÜCADELE

Komite'nin başkanlığını yapan Holder, komite henüz kuruluş aşamasındayken, Obama'nın başkanlık süresinin sonlanmasından sonraki en büyük önceliğinin Cumhuriyetçi Parti'nin seçim hileleriyle mücadele etmek olduğunu söylediğini dile getirdi.

Holder, "Sanırım bunun demokrasimizi tehdit eden bir konu olduğunu düşünüyor. Seçmenlerin kendilerini temsilcilerini seçtiği değil, politikacıların seçmenlerini seçtiği bir sistemimiz var" dedi. Ayrıca Holder, eski kabine üyelerinden Joe Biden gibi isimlerin de bu komite bünyesinde bulunabileceğini ifade etti.

Haber Ara