Dolar

32,4379

Euro

34,7865

Altın

2.449,97

Bist

9.923,10

O gazete 'kutlu doğum'u böyle gördü: 'Bu başlangıç olsun'

Türkiye gazetesi, 'Kutlu doğum haftası bir FETÖ projesi' manşetine atıfta bulunarak, haftanın tarihinin değişmiş olmasını bugünkü manşetine taşıdı. Gazete, 'Bu başlangıç olsun' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-22 09:51:55

O gazete 'kutlu doğum'u böyle gördü: 'Bu başlangıç olsun'

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Hz. Muhammed'in (s.a.v) doğduğu hafta olarak anılan Kutlu Doğum haftasının hicri takvimine göre ayarlanacağı kararı verilerek, bu yıl haftanın Kasım ayının sonunda idrak edileceği belirtildi. 2017'nin Nisan ayında "Kutlu Doğum bir FETÖ projesi" manşeti ile konuyu gündeme getiren Türkiye Gazetesi de kararı "Tarihi hatayı Erbaş düzeltti - Bu başlangıç olsun" şeklinde duyurdu.

44_4

"KUTLU DOĞUM BİR FETÖ PROJESİ"

Gazete, 21 Nisan'da gündeme getirdiği haberde "Buna göre Hz. Muhammed'in doğum günü olan Mevlid Kandili, hicri yıla göre kutlanıyordu. Diyanet 1989'da bu özel günü içine alan "Kutlu Doğum" adıyla hafta başlattı. FETÖ'cü Mümtazer Türköne'nin teklifiyle kutlamaların her yıl nisan ayında yapılması kararlaştırıldı. Böylece perde arkasında Hz. Muhammed'in değil, Gülen'in doğum günü kutlanmaya başlandı" ifadeleri kullanılmıştı.

gazete_58_1 (1)

"TARİHİ GERÇEKLERE AYKIRI BİR İDDİA"

Diyanet İşleri eski Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in de katıldığı Din İşleri Yüksek Kurulu Genişletilmiş İstişare Heyeti'nin toplantısında konu ele alınmış, "Kutlu Doğum Haftası'nın FETÖ ile irtibatlanması aziz milletimizi derinden yaralamıştır. Bu iddia tarihi gerçeklere de aykırıdır. İdrak edilen Mevlit Kandili'nin bir alternatifi değildir" açıklaması yapılarak "Kutlu Doğum Haftası bir Siret Haftası'na dönüştürülerek bundan sonra da 14-20 Nisan'da icrasına devam edilmelidir" denilmişti.

s-68b5de9b491546a9098a1524013f2e5ac1ac5a93

GÖRMEZ'İN İSTİFASI ve ERBAŞ'IN GÖREVE GELMESİ

Prof. Dr. Mehmet Görmez Fetullah Gülen'in 40 yıllık dini söylemini incelediği bir rapor hazırlamış, bu raporu kamuoyu ile paylaşmasının ardından Temmuz ayında aldığı istifa kararı ile görevden ayrılmıştı. Geçtiğimiz günlerde göreve getirilen Prof. Dr. Ali Erbaş, kutlu doğum haftasının tarihinin değiştiğini dün açıkladı.

Haber Ara