Dolar

32,3354

Euro

35,1773

Altın

2.241,88

Bist

8.729,63

NYT: Rusya, Suriye'de dört saatte dört hastaneyi bombaladı

New York Times tarafından yapılan bir araştırma sonucunda, Rus Hava Kuvvetlerinin Suriye'deki hastaneleri Esed karşıtı direnişi bastırmak için defalarca bombaladığı ortaya çıktı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-10-14 20:00:17

NYT: Rusya, Suriye'de dört saatte dört hastaneyi bombaladı

TIMETURK | HABER MERKEZİ

The New Arab'ın aktardığına göre New York Times, Rusya Hava Kuvvetleri radyo kayıtlarını, uçak gözcü kayıtlarını, hastaneleri destekleyen yardım kuruluşlarının kayıtlarını, sosyal medya kayıtlarını ve tanık hesaplarını analiz etti.

5 Mayıs'ta başlayan bombardımanda 12 saat izleme yapıldığı belirtilirken, 4 hastanenin 4 saatte vurulduğu belirtildi.

Bunlardan biri İdlib'in güneyinde bulunan ve ayda yaklaşık 500 ameliyat gerçekleştiren Nabad Al-Hayat Cerrahi Hastanesiydi. Hastane, daha önce de üç kez saldırıya uğramış ve kendisini korumak için yeraltına çekilmişti.

New York Times'a göre Nabad Al-Hayat'ın beş mil kuzeybatısında, Kafr Nabl Cerrahi Hastanesi 17.30'da başlayan bir bombardıman sonrası 4 defa vuruldu.

Rus pilotların Kafr Zita Mağarası Hastanesi ve El-Amal Ortopedi Hastanesi'ni bombaladıkları da aktarıldı.

ABD merkezli İnsan Hakları Örgütü Doktorlarına göre, 2011'den bu yana, sağlık çalışanlarına en az 583 saldırı düzenlendi, bunlardan 266'sı Rusya'nın Eylül 2015'te Suriye savaşına katılmasının ardından geldi.

Savunma Bakanlığı sözcüsü Igor Konashenkov gazetenin “teröristler ve İngiliz güvenlik hizmetleri tarafından manipülasyonun kurbanı” olduğunu söyledi.

Rejim ayrıca tıbbi yardımın BM konvoylarında belirli bölgelere girmesini engelleyerek ilaç fiyatlarınıını zorluyor.

BM SORUŞTURMA BAŞLATTI

Eylül ayında BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Suriye hastanelerinin bombalanmasıyla ilgili iç soruşturma başlattığını söyledi.

Rusya, Suriye'deki müttefiklerini korumak ve ona karşı eylemi korumak için güvenlik meclisindeki veto yetkisini defalarca kullandı.

RUSYA: İDDİALAR YALAN

Rusya Savunma Bakanlığı, “NYT'nin sağladığı iddia edilen“ delillerin ”basıldığı kağıda bile değmediğini söyledi.

Haber Ara