Dolar

32,4398

Euro

34,7333

Altın

2.440,94

Bist

9.926,44

Nur Camii imamı Cemal Fouda: Kalbimiz kırık ama, yıkılmadık

Yeni Zelanda'da 50 kişinin öldüğü cami saldırılarının ardından gerçekleşen ilk Cuma namazı binlerce kişiyi bir araya getirdi. Başbakan Ardern, 'Hepimiz biriz' mesajı verirken; Nur Camii imamı Cemal Fouda ise, 'Kalbimiz kırık ama, yıkılmadık” dedi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-03-22 12:09:35

Nur Camii imamı Cemal Fouda: Kalbimiz kırık ama, yıkılmadık

namaz1

kadinlar

Yeni Zelanda'da iki camiye düzenlenen 50 kişinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin de yaralandığı terör saldırısının ardında gerçekleşen ilk Cuma namazı sadece Müslümanları değil, farklı dinlerden binlerce kişiyi bir araya getirdi. Başbakan Ardern, "Hepimiz biriz" mesajı verdi.

Cuma ezanı ülkedeki ulusal televizyon ve radyolardan yayınlanırken ülke genelindeki camilerin çevresinde sadece Müslümanlar değil farklı dinlerden binlerce insan toplandı. Kalabalık namaz öncesinde ölenlerin anısına iki dakikalık saygı duruşunda bulundu. Ardından Müslümanlar namaz ibadetlerini yerine getirdi. Bazı camilerin etrafında insan zinciri oluşturuldu, ayrıca okullarda, sokaklarda hatta bazı işyerlerinde saygı duruşunda bulunuldu.

basortu_1

BAŞBAKAN ARDERN: HEPİMİZ BİRİZ

Başbakan Jacinda Ardern saldırının hedefi olan Christchurch'teki Nur Camii'nde ve caminin yanındaki Hagley Parkında toplanan yaklaşık 20 bin kişiye seslendi, "Yeni Zelanda sizinle beraber yas tutuyor. Hepimiz biriz" mesajını verdi. Başını siyah bir örtüyle örten Ardern'le beraber bazı bakanlar da anma törenine katıldı. Çevre güvenlik önlemi alan kadın polisler de başlarını örttü ve üniformalarına kırmızı gül taktı.

İMAMSON

KALBİMİZ KIRIK
AMA YIKILMADIK

Nur Camii imamı Cemal Fouda ise, "Kalbimiz kırık ama yıkılmadık. Diriyiz, birlikteyiz, kimsenin bizi bölememesi için kararlıyız. Kurbanların ailelerine sesleniyorum; sevdikleriniz boşuna ölmedi, kanları umut tohumlarını suladı" diye konuştu. Fouda, Başbakan Ardern'e de teşekkür ederek dünya liderlerine örnek olması gereken bir konuşma yaptığını söyledi.
Saldırılarda hayatını kaybedenler çoğunlukla Pakistan, Hindistan ve Endonezyalı göçmenlerdi.
Katliamda ölen kurbanlardan 27'si Christchurch'teki mezarlıktaki toplu definle toprağa verildi. Defin törenine kurbanların yakınlarının yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.
Yeni Zelanda hükümeti bir saldırganın otomatik silahlarla gerçekleştirdiği katliamın ardından silah yasasını değiştirmiş, askeri nitelikteki otomatik silahların ve saldırı tüfeklerinin bulundurulması yasaklanmıştı.

kadinnamaz

Haber Ara