Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

'Numuneler nedense Türkiye'de inceleniyor...'

Rusya Federasyon Konseyi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Konstantin Kosaçev, OPWC'nin İdlib'deki kimyasal saldırıya dair incelemesini eleştirdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-15 17:44:17

'Numuneler nedense Türkiye'de inceleniyor...'

Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü'nün (OPCW) Suriye'deki çalışmalarına ilişkin açıklamada bulunan Rusya Federasyon Konseyi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Konstantin Kosaçev, "Aslında OPCW'nin tarafsızlığı ve kullandığı yöntemlerin doğruluğu hiçbir şüphe uyandırmamalı, zira bu BM'nin bir kurumu. Şimdilik maalesef sorular var. Örneğin, OPCW'nin her iki çalışma grubuna İngiltere vatandaşları başkanlık ediyor, neden?" şeklinde konuştu.

'NUMUNELER NEDENSE TÜRKİYE'DE İNCELENİYOR'

Rus senatör, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, OPCW'nin araştırma yöntemlerinin de soru işaretleri yarattığını belirterek, "Numuneler nedense Türkiye'de inceleniyor. Bu numuneler nerde ve ne zaman alındı, hangi laboratuvarlarda incelendi? Bunlar toplumdan sır gibi saklanıyor. Uzmanlar olay yerine gitmek istemiyor" dedi.

Kimyasal saldırının gerçekleştirildiği iddia edilen yerlere, numuneleri inceleyecek uluslararası uzman ekibinin konuşlandırılması gerektiğini belirten Kosaçev, şöyle yazdı:

"Gerçi, tarafsız araştırma yapılmadan ABD'nin Suriye'yi vurduktan sonra her bir tarafsız soruşturmaya karşı direniş giderek artacak. Zira İdlib'deki kimyasal saldırıdan Suriye yönetiminin sorumlu olduğu suçlamalarını yalanlayacak her bir delil otomatikman ABD'ye karşı suçlamaya dönüşecek. Bu da çok ciddi bir şey."

HABERE GİTMEK İÇİN FOTOĞRAFA TIKLAYINIZ

585527

Haber Ara