Dolar

32,3375

Euro

35,1809

Altın

2.245,46

Bist

8.718,11

New York Belediye Başkanı’ndan, Suudi zirvesine ‘kaşıkçı’ boykotu

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesinin yıldönümüne denk gelen Suudi Arabistan'da düzenlenen 'U20' 'zirvesinden çekildiğini duyurdu.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-26 10:48:53

New York Belediye Başkanı’ndan, Suudi zirvesine ‘kaşıkçı’ boykotu

New York Belediye Başkanı'ndan, Veliaht Prens Muhammed bin Selman yönetimindeki Suudi Arabistan'a tavır!

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesinin yıldönümüne denk gelen Suudi Arabistan'da düzenlenen zirveden çekildiğini duyurdu.

De Blasio, önümüzdeki Çarşamba günü başlaması planlanan  ve 'Yirmiler Grubu' olarak bilinen büyük şehirlerin belediye başkanlarının katılacağı "Urban 20' (U20) zirvesinden çekildi.

Sanal zirve, Kaşıkçı'nın İstanbul'daki Suudi konsolosluğunda öldürülmesinin ikinci yıldönümü olan önümüzdeki Cuma günü sona erecek.

De Blasio yaptığı açıklamada, "Adaletsizliği eleştirirken sesimizi yükseltmeden dünyaya liderlik edemeyiz. Diğer dünya şehirlerindeki meslektaşlarımı bu yıl U20 zirvesinden çekilme konusunda bana katılmaya çağırıyorum" dedi.

Üç gün sürecek 'U20' zirvesi, Kasım ayında Suudi Arabistan'da yapılacak G20 zirvesi kapsamında düzenleniyor.

U20 konferansı, Londra, Paris, Berlin, Roma ve Madrid gibi büyük küresel şehirlerin belediye başkanlarını ağırlayacak.

De Blasio'nun açıklaması, geçen hafta bir grup uluslararası örgütün ortak bir mektupta New York da dahil olmak üzere dokuz küresel şehrin belediye başkanlarına konferansı boykot etmeleri için çağrıda bulunmasının ardından geldi.

Kaynak: Ajanslar

Haber Ara