Dolar

32,3432

Euro

35,1171

Altın

2.307,86

Bist

9.079,97

Netanyahu: Arap ülkeleri için İsrail artık 'vazgeçilmez bir müttefik'

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Arap ülkelerinin İran tehdidi nedeniyle İsrail algısında net bir değişim olduğunu söyledi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-11-04 16:44:30

Netanyahu: Arap ülkeleri için İsrail artık 'vazgeçilmez bir müttefik'

TIMETURK | HABER MERKEZİ
ÇEVİRİ

Kudüs'te Hristiyan Medya Zirvesi ve Siyon Dostları Müzesi'nin yeni medya merkezinin açılış töreninde 200 kişilik bir kalabalığa seslenen İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Arap ülkelerinin İran tehdidi nedeniyle İsrail algısında net bir değişim olduğunu söyledi.

Jewish News Syndicate'in (JNS) haberine göre Netanyahu, şunları söyledi:

"Çok büyük bir şey oluyor: 'İsrail' Ortadoğu'daki birçok insanın kafasında dönüşüm yaşıyor. Artık bir düşman olarak algılanmıyor. Biz militan İslam'ın (İran kast ediliyor) düşmanı için (Körfez ülkeleri kast ediliyor) vazgeçilmez bir müttefik haline geldik."

GOLAN TEPELERİNİ ÖRNEK GÖSTERDİ

Kanıt olarak Netanyahu, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması ve ardından İsrail'in Golan Tepeleri'nin ilhakını tanımasını gösterdi. Netanyahu "İnsanlar muazzam bir sarsıntı olacağını söyledi. Ama ne oldu? Hiçbir şey" dedi.

Netanyahu, Arap dünyası için İsrail'in “ortak bir düşmanı yenmek için ortak bir sebebi olduğunu" söyledi.

Netanyahu, Arpa ülkeleriyle bu kapsamda normalleştiklerini, bu normalleşmenin güvenlik ve diplomasinin ötesine geçen, teknolojik ve ekonomik işbirliğini beraberinde getirdiğini söyledi.

(Habere gitmek için fotoğrafa tıklayınız)

3_157

Haber Ara