Dolar

32,5969

Euro

34,7289

Altın

2.496,30

Bist

9.524,59

İsrail Dışişleri Bakanı, ABD'den Körfez ülkeleriyle normalleşme için yardım istedi

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin'den İsrail'in Körfez ülkeleriyle ilişkilerini normalleştirmesine yardım etmesini istedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-10-30 15:56:59

İsrail Dışişleri Bakanı, ABD'den Körfez ülkeleriyle normalleşme için yardım istedi

TIMETURK | HABER MERKEZİ
ÇEVİRİ

Pazartesi günü (28 Ekim) ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin ile bir araya gelen İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, Mnuchin ile buluşmasına ilişkin bir tweet attı.

Middle East Monitor'un haberine göre Tweette "ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin'den İsrail'in Arap Körfezi ülkeleriyle ekonomik ilişkileri geliştirmesine yardım etmesini istedim. İran kaynaklı tehditler ile Amerika ve Sünni Körfez ülkeleri arasındaki ittifakın birleşmesi kaçırılmaması gereken tarihi bir fırsat" dedi.

Başta Suudi ARabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) olmak üzere İsrail ve Körfez'deki Arap ülkeleri arasındaki yakınlaşma sürüyor. Bu kapsamda atılan birçok adıma yenisi eklendi. İsrail İşçi Partisi lideri Avi Gabbay, yakın zamanda BAE de dahil olmak üzere bir dizi Arap devletini ziyaret etti. Aynı ülkeye İsrail'in Kültür ve Spor Bakanı Miri Regev de Ekim ayında ziyaret gerçekleştirmişti.

Bakan Regev, iki ülkenin resmi diplomatik ilişkileri olmamasına ve İsrail pasaportlarının bu ülkede geçerli olmamasına rağmen, Abu Dabi Grand Slam Judo turnuvasına katılarak İsrail takımını desteklemişti.

Regev'in Abu Dabi'yi ziyaretinden sadece birkaç gün sonra, İsrail iletişim Bakanı Ayoub Kara da Dubai'de bir konferansa katılmıştı.

İsrail ve BAE ilişkileri İsrail'in bir dizi Arap ülkesiyle normalleşmeyi teşvik etme çabalarının zemininde 2018 yılında zirveye ulaştı. Fakat BAE ile normalleşmenin 1990'lara dayandığı belirtiliyor.

(Habere gitmek için fotoğrafa tıklayınız)

1125942_2_1

Haber Ara