Dolar

32,4673

Euro

34,7192

Altın

2.434,90

Bist

9.915,62

Myanmar'da barışçıl eleştirilere karşı 'baskıcı yasalar'

İnsan hakları örgütü HRW raportörleri Myanmar hükümetinin kendisine yapılan barışçıl eleştirilere karşı baskıcı yasalarla muhalif sesleri susturduğu değerlendirmesinde bulundu.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-02-01 13:52:07

Myanmar'da barışçıl eleştirilere karşı 'baskıcı yasalar'

TIMETURK ÖZEL HABER

Uluslararası insan hakları kuruluşlarından HRW'nin yayımladığı raporda Aung San Suu Kyi liderliğindeki Myanmar hükümeti göreve geldiği günden bu yana muhalif barışçıl tüm söylemleri baskıcı bir şekilde susturdu. 

REFORM ÇAĞRISI

Raporada Myanmar hükümetinin temel insan haklarına aykırı olarak çok sayıda barışçıl eleştirmeni kovuşturduğuna ve baskıcı yasalarla davalar açıldığına dikkat çekiliyor. HRW raporunda ayrıca hükümetin bu baskıcı ve insan haklarına aykırı tutumundan vazgeçmesş ve reformlar yapması çağrısında bulunuldu.

BASINA YÖNELİK İSTİSMARLAR

İnsan Hakları İzleme Örgütünün (HRW) yasal danışmanı ve raporun yazarı Linda Lakhdhir ise “Myanmar'ın yeni hükümetinin basına yönelik istismarları özellikle dikkat çekici” değerlendirmesinde bulundu.

Myanmar'daki görüşmelere ve 2016'dan bu yana yasal ve politika değişikliklerinin analizine dayanan rapor, Telekomünikasyon Kanunu, Barışçıl Meclis ve Barışçıl İhale Kanunu ve Myanmar'ın ceza kanunu gibi yasaların kullanımını incelemektedir. 

Haber Ara