Dolar

32,4652

Euro

34,8281

Altın

2.452,43

Bist

9.891,91

'Mustafa Günay Ekonomi Bakanlığına getirilecekti'

Gizli tanık, ''TUSKON Genel Sekreteri Mustafa Muhammet Günay 17-25 Aralık süreci sonrasında Ekonomi Bakanlığına getirilecekti.'' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-03 20:13:39

'Mustafa Günay Ekonomi Bakanlığına getirilecekti'

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ercan Devrim tarafından FETÖ iş dünyası yapılanmasına ilişkin TUSKON üye ve yöneticilerine yönelik soruşturma kapsamında hazırlanan 120 sayfalık iddianamede, gizli tanık "Boran", "Berat" ve "Demir"in beyanlarına yer verildi.

Gizli tanık "Boran"ın ifadesinde, 2009-2013 yılları arasında FETÖ'nün çeşitli departmanlarında bulunduğunu ve çeşitli görevlerde aktif rol aldığını anlatarak, iş adamlarıyla alakalı sohbet programlarını ve toplantılarını organize ettiğini söyledi.

Şüphelilerden TUSKON'un genel sekreteri olan Mustafa Muhammet Günay'ın iş adamlarına hakimiyeti konusunda en yetkili ve doğrudan Fetullah Gülen ile irtibatlı olup, ona bağlı bir şahıs olduğunu vurgulayan "Boran", hatta Fetullah Gülen'in bu şahıs hakkında; "Sabah uyandığında saçını sağa mı yoksa sola mı taraması hususunu bana soran şahıstır." şeklinde beyanda bulunarak kendisine ne kadar bağlı olduğunu ifade ettiğini söyledi.

''İŞ ADAMLARINA SATTI''

Gizli tanık "Boran", Günay'ın bir dönemin Uganda Fahri Konsolosu olduğunu, TUSKON'un yönetim kurulu üyelerinin de özellikle Afrika ülkelerinin fahri konsolosluklarını aldıklarını anlatarak, Günay'ın bu fahri konsoloslukları cemaate para aktarmaları şartıyla ve en az milyon dolarlık bedelle iş adamlarına bir nevi sattığını ifade etti.

İfadesinde, fahri konsolos olan iş adamlarının böylece diplomatik dokunulmazlık alarak iş hacimlerini olağanüstü büyüttüklerine vurgu yapan gizli tanık, Mustafa Muhammet Günay'ın FETÖ içinde en etkili şahıslardan birisi olduğuna dikkati çekti.

TUSKON'un yaptığı bir kısım resmi programlar nedeniyle devletten aldığı hibenin yanı sıra aynı desteği sponsor firmalar ve katılımcı iş adamlarından da temin ederek mükerrer yardım aldığını anlatan gizli tanık "Boran", şunları kaydetti:

''ZAFER ÇAĞLAYAN İLE KONUŞMALAR YAPTI''

Eski bakan Zafer Çağlayan TUSKON'a bu hibenin ya iş adamlarından ya da devletten alınmasına bağlı olduğunu ifade edince Mustafa Günay ile şahsi mücadelesi oldu. Mustafa Muhammet Günay bir sonraki kabinede Zafer Çağlayan'ın bakan olamayacağı ve onun bakan olmasını engelleyeceği yönünde Zafer Çağlayan ile konuşmalar yaptı.

Buna rağmen bakan olan Zafer Çağlayan bilindiği gibi 17-25 Aralık sürecinde oldukça yıprandı. Bunun temelinde tamamen cemaatin çıkar savaşı ve FETÖ'nün bakanı hedef alması yatmaktadır. Zafer Çağlayan'ın devlet menfaatlerini korumak karşısında bu şekilde algıya maruz bırakılması dikkat çekicidir.

"EKONOMİ BAKANLIĞINA GETİRİLECEK İSİMDİ"

Mustafa Muhammet Günay 17-25 Aralık süreci sonrasında FETÖ'nün başarılı olması halinde Ekonomi Bakanlığına getireceği isimdir. TUSKON'un düzenlediği uluslararası programlarda büyük devlet işleri ve ihaleler yine FETÖ'ye komisyon karşılığı Mustafa Muhammet Günay'ın işaret ettiği iş adamlarına verilir.

TUSKON her zaman Türkiye genelinde Sanayi ve Ticaret Odası seçimlerinde etkili rol oynamıştır. Bunu da yine Gülen'den gelen talimata göre Mustafa Muhammet Günay gerçekleştirir. ABD ile iletişim, lokal Amerikan hattı ve bir telefon cihazıyla gerçekleştirilerek bu hat ve cihaz tek kullanımdan sonra imha edilir.

TÜRKİYE'DEN UMUDUNU KESTİ"

"Boran", Mustafa Muhammet Günay'ın ayrıca her ay bir ya da iki kez ABD'ye gidip Fetullah Gülen ile görüşüp talimat aldığını dile getirerek, "Halen Etiyopya ve Almanya örgüt tarafından iş adamlarının kaçma üssü olarak kullanılan ülkelerdir. Örgüt artık Türkiye'den umudunu kestiği için hem mal varlığını özellikle bu ülkelere çıkartıyor ve hem de özellikle Almanya ve Fransa'da tescil edilen şirketleri vasıtasıyla Afrika ülkelerinde iş almaya ve bu suretle de örgüte finans sağlamaya devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Haber Ara