Dolar

32,5892

Euro

35,0400

Altın

2.459,75

Bist

9.863,04

Mursi hakkındaki idam kararına tepkiler

Mursi hakkındaki idam kararına tepkiler

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-17 17:38:08

Mursi hakkındaki idam kararına tepkiler
AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Mürsel Akçay ile Elazığ'daki bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Mısır'ın darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkında verilen müebbet hapis ve idam cezalarını kınadı.

Akçay, yaptığı yazılı açıklamada, güçlünün değil, zayıfın tarafında durmayı şiar edinmiş, Gazze'ye gidecek yardımların geçeceği sınır kapısını açmasıyla tescillenmiş lidere idam kararı çıktığını belirtti.

Mısır'da küresel işgal cephesinin kazandığını, demokrasi, özgürlük ve insan onurunun ise kaybettiğini vurgulayan Akçay, şunları kaydetti:

"Mısır halkının özgürlük arayışı, onur ve adalet arayışı kaybetmiştir. Dünya tarihi, doğruyla yanlışın, iyiyle kötünün, haklıyla haksızın, adaletle zulmün savaşlarına sahne olmuştur. İnsanlık tarihi, dünya düzeni sadece bu hesaplaşmaya ayarlıdır. Dün bu savaşın bir cephesi de Kahire'deki cunta mahkemesinde kendini göstermiştir ve dün demokrasiyi bir kez daha öldürmüşlerdir. Mahkeme kararı mahkumiyet değil, bunlar intikam ve siyasi soykırımdır. Siyasi bir karardır ve Müslümanların kalbine sokulmuş bir hançerdir. Müslümanların ramazan ayını mateme çeviren bir karardır. Bu kararı kabul etmiyoruz. Darbe yönetiminin talimatlarıyla verilen idam kararlarının geri alınması için uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırıyoruz. Halkın iradesi sonucu cumhurbaşkanı olan birinin adaletsizce görevinden alınması ve sonrasında idama mahkum edilmesini tarih affetmeyecektir."

- Elazığ

Elazığ'da Sivil Toplum Kuruluşu Platformu üyeleri, Mısır'ın darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkında verilen müebbet hapis ve idam cezalarını kınadı.

Öğretmenevi önünde toplanan grup adına açıklama yapan platform üyesi Ersin Eryılmaz, Mısır halkının yaptığı devrimi faşist bir darbeyle binlerce kişinin kanını dökerek çalan güçlerin, şimdi de halk tarafından seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve arkadaşları hakkında verilmiş idam kararını onayladıklarını belirtti.

İdam kararlarıyla İslam ümmetinin önünün kesilmek istendiğini dile getiren Eryılmaz, "Fakat onlar bilmiyorlar ki şühedanın mübarek kanı ümmetin hayat damarlarına can verecektir. Onların bir hesabı varsa Allah'ın da bir hesabı vardır" diye konuştu.

Eryılmaz, İslam toplumu olarak, verilen idam kararlarının bozulmasını istediklerini söyledi.

Konuşmanın ardından gruptakiler dua etti ve dağıldı.

Haber Ara