Dolar

32,4812

Euro

34,7667

Altın

2.442,86

Bist

9.939,31

Münster katliamcısı: Müslüman değil, zihinsel sorunları olan bir Alman

Almanya'nın batısındaki Münster kentinde bir araçla yayaların arasına dalan sürücünün İslami aşırılıkçılıkla ilgisi olmayan, zihinsel sorunları olan bir Almanya vatandaşı olduğu belirtildi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-04-08 10:05:55

Münster katliamcısı: Müslüman değil, zihinsel sorunları olan bir Alman

Alman İçişleri Bakanlığı'na göre, olayda birisi araç sürücüsü olmak üzere 3 kişi yaşamını yitirdi. Aracın sürücüsünün silahla intihar ettiği açıklandı.

Yaralı sayısının 20 civarında olduğu, 6'sının durumunun ağır olduğu öğrenildi.

'50 KİŞİYE ÇARPTI'

Westfälischen Nachrichten sitesi ise aracın 50 kişiye çarptığını duyurdu.

POLİS ARAMA YAPTI

Aracın sürücüsünün tabancayla kendini vurarak intihar etmesinin ardından polisin nakliye amaçlı araçta şüpheli bir madde bulduğu, bunun patlayıcı olduğu iddia edildi. Polis sürücünün evinde de patlama olup olmadığına dair arama yaptı.

Olayın İsveç'in başkenti Stockholm'deki kamyonlu saldırının yıldönümünde gerçekleşmesi dikkat çekti. 7 Nisan 2017'de Stockholm'de çalınan bir kamyonun kalabalığın üzerine sürülmesi sonucu 5 kişi ölmüş, 14 kişi yaralanmıştı.

MÜSLÜMAN DEĞİL, TERÖR SALDIRISI DEĞİL

Polis medyaya verdiği ilk demeçlerde terör saldırısı ihtimali üzerinde durduklarını söyledi. Ama daha sonra Die Welt gazetesi, intihar eden sürücünün, psikolojik sorunları olduğu bilinen bir Almanya vatandaşı olduğunu, terör ya da İslam bağlantılı geçmişinin bulunmadığını duyurdu.

 

 

Haber Ara