Dolar

32,5084

Euro

34,8640

Altın

2.450,82

Bist

9.885,35

Muhammed el Menfi kimdir?

Muhammed el Menfi kimdir? Libya'da barışın tesisi için önemli bir adım daha atıldı. Libya'da yapılması planlanan seçimlere kadar ülkeyi yönetecek geçici hükümet kuruldu. Muhammed Menfi Libya'da Başkanlık Konseyi Başkanlığına seçilen isim oldu. Muhammed el Menfi kimdir? Menfi Tobruk'ta dünyaya geldi. Le Havre Üniversitesi Makina Mühendisliğinde yüksek lisans sahibi. Başbakanlık görevine ise Abdulhamid Dibeybe seçildi. Abdulhamid Dibeybe kimdir? Dibeybe, ülke içinde nüfuzlu bir iş adamı sayılıyor.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-06 15:41:00

Muhammed el Menfi kimdir?

Muhammed el Menfi kimdir? Libya'da barışın tesisi için önemli bir adım daha atıldı. Libya'da yapılması planlanan seçimlere kadar ülkeyi yönetecek geçici hükümet kuruldu. Muhammed Menfi Libya'da Başkanlık Konseyi Başkanlığına seçilen isim oldu. Muhammed el Menfi kimdir? Menfi Tobruk'ta dünyaya geldi.  Le Havre Üniversitesi Makina Mühendisliğinde yüksek lisans sahibi. Başbakanlık  görevine ise Abdulhamid Dibeybe seçildi. Abdulhamid Dibeybe kimdir? Dibeybe, ülke içinde nüfuzlu bir iş adamı sayılıyor.

Libya Siyasi Diyalog Forumu (LSDF) üyelerinin oylaması sonucunda Libya'da önümüzdeki 24 Aralık'ta yapılması planlanan seçimlere kadar ülkeyi yönetecek geçici hükümet kuruldu. Yapılan oylamada Cumhurbaşkanlığı makamına denk gelen Başkanlık Konseyi Başkanlığına Muhammed Menfi seçildi. Menfi'nin listesi Siyasal Diyalog Forumu'nun 74 üyesinden 39'unun oyunu aldı.

Muhammed el Menfi kimdir?

Muhammed el-Menfi, Tobruk kenti doğumlu. Le Havre Üniversitesi Makina Mühendisliğinde 2007'de yüksek lisans, 2011'de doktora eğitimini tamamlayan Menfi, devrim sonrasında kurulan yasama organı Libya Milli Genel Kongresinde üyelik yaptı. Menfi'nin Libya'da 2015 sonrasında kurulan Libya Devlet Yüksek Konseyinde üyelik görevi devam ediyor.

Muhammed el Menfi Yunanistan'dan sınır dışı edilmişti

Muhammed el-Menfi, Aralık 2018-Aralık 2019 döneminde Libya'nın Yunanistan Büyükelçisi olarak görev yaptı. Türkiye ile Libya arasında 27 Kasım 2019'da imzalanan deniz yetki alanlarının sınırlandırılmasına dair mutabakat muhtırasına karşı beyanat vermesi istenen Menfi, basında çıkan haberlere göre bu talebi reddettiği için Yunanistan tarafından sınır dışı edilmesiyle gündeme geldi.

Abdulhamid Dibeybe kimdir?

Libya'da devrimin kalesi olarak kabul edilen Misrata kentinde 1958'de dünyaya gelen Dibeybe, ülke içinde nüfuzlu bir iş adamı sayılıyor.

Dibeybe'nin ülkenin batısındaki aşiretlerin desteğini aldığı ve Libya Başmüftülüğüne yakın olduğu aktarılıyor.

Libya'nın en büyük inşaat firması olarak tanımlan Libya Yatırım ve Geliştirme Holding Şirketinin (LIDCO) 2006'dan bugüne başkanlığını yürüten Dibeybe, Libya'nın önde gelen futbol kulübü Etihad'ın da başkanlığını yapıyor.

Dibeybe'nin lisans ve yüksek lisans eğitimini Kanada'da mühendislik alanında tamamladığı ve çocuklarının aynı zamanda Kanada vatandaşı olduğu ifade ediliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Muhammed el Menfi ve Abdulhamit Dibeybe'ye tebrik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Siyasi Diyalog Forumu'ndaki oylama sonucunda, ülkede 24 Aralık 2021 tarihinde gerçekleştirilmesi öngörülen seçimlere kadar görev yapacak Başkanlık Konseyi Başkanlığına seçilen Muhammed el Menfi'ye ve Başbakanlığa seçilen Abdulhamit Dubeybe'ye başarılar diledi.

Haber Ara