Dolar

32,3693

Euro

35,0412

Altın

2.325,39

Bist

9.118,40

Muhaliflerden Rusya'nın anayasa taslağı için açıklama

Rusya dün, muhaliflere bir anayasa taslağı sunmuştu. O taslakla ilgili muhalif kanattan açıklama var...

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-25 18:05:46

Muhaliflerden Rusya'nın anayasa taslağı için açıklama

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Astana görüşmelerinde Rusya'yı temsil eden Alexander Lavrentiev, Salı günü görüşmelerin sonunda yaptığı basın açıklamasında muhaliflere yeni bir anayasa taslağını ilettiklerini belirterek, "Şu an anayasa taslağı muhaliflerin elinde. Onların cevaplarını bekliyoruz" söylemişti. Sputnik haber ajansına göre milletvekillerine konuşan Lavrov, bunu doğruladı ve taslağın Suriye rejiminin, muhaliflerin ve bölgesel aktörlerin görüşlerinin göz önünde bulundurularak hazırlandığını belirtti.

MUHALİFLER REDDETTİ

Ancak muhalifler, bu taslağı görüşmeyi reddettiklerini duyurdu. Muhalif bir yetkili durumu şu şekilde izah etti:

"Ruslar taslağı masaya koydu. Ancak biz elimizi bile sürmedik."

CENEVRE'DE DE GÜNDEM AYNIYDI: ANAYASA

Daha önce Cenevre'de BM'nin rejimle muhalifler arasında düzenlediği çözüm girişimlerinin amaçlarından biri yeni bir anayasa ortaya koymaktı. Ancak tarafların arasındaki anlaşmazlıklar nedeniyle müzakereler bu aşamaya hiç yaklaşamamıştı.

ASTANA'DA YAŞANANLAR

Kazakistan'ın başkenti Astana'da 23-24 Ocak'ta düzenlenen Suriye görüşmelerinin sonunda üç garantör ülke Rusya, Türkiye ve İran ortak bir açıklama yayınlamıştı.

Bu açıklamaya göre, Suriye savaşında etkili üç ülke, 30 Aralık'ta Suriye'de yürürlüğe giren ateşkese riayet edildiğini denetlemek için üçlü bir mekanizma kurmayı kararlaştırmıştı. Ancak açıklamada bu mekanizmanın mahiyetiyle ilgili detaylı bilgi yer almamıştı.

Ateşkes konusuna odaklanan Astana görüşmelerinden sonra Suriye krizine çözüm çabalarının bir sonraki durağının 8 Şubat'ta Cenevre olması bekleniyor. BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, rejimin ve muhaliflerin temsilcileri arasında yeni görüşmeler yapacağını söylemişti.

Yaklaşık 6 yıldan beri devam eden Suriye iç savaşında muhalifler, Halep kentindeki bölgelerini rejime kaptırarak en büyük yenilgiyi yaşamıştı.

(HABERE GİTMEK İÇİN FOTOĞRAFA TIKLAYINIZ)

464970

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara