Dolar

32,5861

Euro

35,0371

Altın

2.458,84

Bist

9.835,39

Muhalifler, birçok bölgede ölümcül saldırı başlattı

Suriye’de rejim karşıtı muhalif gruplar başta İdlib ve Hama çevresi olmak üzere birçok bölgede ölümcül bir saldırı başlattığı bildirildi. Halep’in güneyindeki Al-Wadihi ve Hristiyanların yaşadığı Muhradah kasabasına düzenlenen saldırılarda rejim güçlerine büyük kayıplar verdirdiği öne sürüldü.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-06-17 13:21:43

Muhalifler, birçok bölgede ölümcül saldırı başlattı

Suriye'de, son aylarda muhalifler ile Rus destekli rejim ordusu arasındaki çatışmalar yeniden hızlandı. İdlib ve Hama çevresinde yoğunlaşan saldırılarda muhaliflerin rejim güçlerine büyük kayıplar verdirdiği bildirildi. Bölgedeki yabancı kaynaklar, rejim karşıtı muhalif güçlerinin dün gece Halep'in güney kesimini ele geçirmek için yoğun bir saldırı başlattığını duyurdu.

Muhaliflerin Halep'in güneyindeki Al-Wadihi kasabasına düzenlediği füzeli saldırılarda çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve yarandığı öğrenildi. Saldırılarda çok sayıda binanın da hasar gördüğü bildirildi.

Suriye rejim ordusunun, muhaliflerin saldırılarına şu ana kadar cevap vermediği, ancak önümüzdeki saatlerde büyük bir saldırı başlatmasının beklendiği açıklandı.

Muhalif gruplar, Kuzey Hama kırsalında, rejim güçlerine düzenlediği saldırılarda da, rejime ait bir çok araç ile aracın içinde bulunan rejim askerlerinin imha edildiği bildirildi. Yine Kuzey Hama kırsalına bağlı el-Hımeyrat köyünün ağır toplar ile hedef alınması sonucu bir tank kullanılamaz hale getirildiği, cephanelik aracı patlatıldığı ve bir çok rejim askerinin öldürüldüğü bildirildi.

El-Hardane cephesinde ise 3 askeri nakil aracının anti tank roketi ile hedef alınarak imha edildiği açıklandı.

Bu arada rejim ordusunun kuzey batı Suriye'de HTŞ ve ÖSÖ destekli muhalifler ile şiddetli bir savaşa girdiği bildirildi. Suriye rejiminin bölgeye çok sayıda askeri personel ve silah gönderdiği gözlendi.

Muhalif gruplar, dün akşam ayrıca Hristiyanların yoğun olarak yaşadığı Muhradah kasabasına yoğun bir saldırı başlattığını belirtti.

Bu olaylar ile eş zamanda Şam rejimi ordusu, Tel Melleh ile el-Cubbeyn kasabalarına yönelik ilerleme girişiminde bulunmuştu, ancak muhalifler saldırıları geri püskürterek düşman saflarında ağır kayıplar verilmesini sağlamışlardı.

Öte yandan son aylarda muhalif grupların, Rus destekli rejim ordusu karşısında başarılı saldıralar gerçekleştirmesinin en büyük sebebinin ise, daha önce dağınık olan muhalif grupların Ramazan ayından sonra bir araya gelip birlik olmalarına bağlıyorlar.

Bu görüşü doğrulayan açıklama ise Heyet-ü Tahrir Eş-Şam (HTŞ) savunma yetkilisi Ebu Zübeyr eş-Şami'den geldi. Şami geçen perşembe günü ‘el-Bunyan' radyosunda, “Perde Arkası” adlı programda yaptığı açıklamada; rejim karşıtı muhalif savaşçıların omuz omuza verip bir araya gelmeleri ve gruplar arasındaki askeri uyumun en üst düzeye çıkmasına ve herkesin rolünü doğru ve düzenli bir biçimde yerine getirmesi, cephedeki başarıyı getirdiğini söyledi.

 

Haber Ara