Dolar

32,4408

Euro

34,7814

Altın

2.448,64

Bist

9.931,68

Müezzinoğlu: Türkiye dünya ile yarışabilir düzeyde

Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk olan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-08 12:51:35

Müezzinoğlu: Türkiye dünya ile yarışabilir düzeyde

Müezzinoğlu, Türkiye'nin sağlık dahil birçok konuda dünya ile yarışabilir düzeyde hedefler koyduğunu ifade ederek, gerek içeride gerekse de dışarıda birtakım çevrelerin bu projelerin gerçekleşmemesi için değişik senaryolar ortaya koyduğunu belirtti.

Bakan Müezzinoğlu, "Ağaç meselesi altına gizlenen Gezi olayları, 17-25 Aralık meselesi, bu süreçlerin önünü kesme hedefidir. 7 Haziran öncesi, bir parti ile ilgili stratejik algı yönetimi yapmak, Türkiye'nin önünü kesmek ve bu hedeflerinden uzaklaştırmakla ilgilidir. Dünyadaki, Türkiye'nin o hedefe gitmesinden rahatsız olanların kurdukları engellerdir" dedi.

Haziran 2015'ten itibaren Türkiye'de tekrar terör saldırılarının yeniden tırmanışa geçtiğini belirten Müezzinoğlu, "Bilinmelidir ki başaramayacaklar. Çünkü, bu milletin bütün bu zorlukları aşabilecek sağ duyusu var, feraseti de vicdanı da iradesi de var" diye konuştu.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin siyaset yapmadığını vurgulayan Müezzinoğlu, "Peki Hakkari bu ülkenin toprağı değil mi? Hakkarili vatandaşlar bu ülkenin vatandaşları değil mi" değerlendirmesinde bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sayın Sezgin Tanrıkulu'nun, siyasete girmeden önce Diyarbakır Barosu Başkanı olduğunu anımsatan Müezzinoğlu, şunları söyledi:

"Diyarbakır'da doğmuş, büyümüş birisi olan Tanrıkulu, Diyarbakır'da siyaset yapmak yerine, İstanbul'a kaçmayı tercih etti."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da Tuncelili olmasına rağmen CHP'nin Tunceli'den milletvekili çıkaramadığını kaydeden Müezzinoğlu, "Peki hani Dersimliydi? Hani doğu çocuğuydu. İzmir'de ulusalcılık, Balıkesir'de milliyetçilik yapmak çok kolay. Milliyetçiysen milli isen Hakkari'ye de gideceksin. Bitlis'e de gideceksin. Bu ülkenin her tarafına gideceksin. Lafla milliyetçilik yapılmaz" dedi.

"Millet AK Parti'yi uyardı cezalandırmadı"

1 Kasım'da yapılacak seçimlere ilişkin değerlendirmede bulunan Bakan Müezzinoğlu, her siyasetçinin birinci görevinin vatandaşın mesajını doğru okumak olduğunu hatırlattı.

Müezzinoğlu, AK Parti'nin 2001'de kurulduğu günden bu yana vatandaşın kendisinden beklediklerini doğru okuyarak şekillendirdiğini, bu sebeple 10 seçimden hep birinci parti çıktığını belirtti.

7 Haziran seçiminden sonra muhalefetin kendisine verilen mesajı okumak yerine kendisi dışındakilere verilen mesajı okumayı tercih ettiğini anlatan Bakan Mehmet Müezzinoğlu, "Türkiye'nin bir muhalefet sorunu var. Bütün oyunlara ve tuzaklara rağmen bu millet, AK Parti misyonuna sahip çıktı ve iktidar yaptı" diye konuştu.

Müezzinoğlu sözlerine şöyle devam etti:

"Millet, AK Parti'yi ilk defa 7 Haziran'da, uyardı cezalandırmadı. Şayet vatandaş, AK Parti'nin bu uyarılarını doğru ve samimi analiz ettiğini görüyorsa ki gördüğünü hissediyorum, 1 Kasım'da yine eski sonuçlardan birini alacağız. Biz de o samimiyeti, o gayreti, birlikteliği bu ülke adına, bu millet adına hep beraber bir yolculuğa biz talibiz anlayışını göremezse uyarıdan ceza kısmına geçebilir. Şu anda Allah'a şükürler olsun başta Başbakanımız ve genel başkanımız değerlendirmelerimizi yaptık. Hep birlikte 1 Kasım inşallah farklı olacak. AK Parti adına siyaset yapanlardan bir mütevazi olmalı, iki merhametli olmalı, üç milletin hak ve hukuku adına mert olmalı. Varsa zafiyetlerimiz onları da toparlıyoruz."

Edirne'den ya da Bursa'dan aday olmasının kendisi için fark etmediğini vurgulayan Müezzinoğlu, "Daha önce İstanbul'da, Edirne'de, Trakya'da siyaset yapma fırsatı buldum. Benim için ha Bursa, ha Hakkari. Bu ülkenin her yeri her toprağı bizimdir. Bursa'ya gitmeden önce de Bursa'nın beni kabullendiğini davet eden bir noktada beklediğini gördüm. Bu anlamda Bursalı hemşehrilerimizi teşekkür ediyorum" dedi.

Haber Ara