Dolar

32,5962

Euro

34,7568

Altın

2.495,83

Bist

9.524,59

Mtv Ödeme Nasıl Yapılır? Motorlu Taşıtlar Vergisi Ödeme İşlemi

Motorlu taşıtlar vergisinin ilk ödemesi Ocak, ikinci ödemesi ise Temmuz ayında ödenecek. MTV son ödeme tarihleri nedir ve ne zaman ödemek zorundayız? MTV ödemesi nasıl yapılır? MTV ödeme işlemi nereden ve nasıl yapılır? İşte detaylar..

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-27 14:38:11

Mtv Ödeme Nasıl Yapılır? Motorlu Taşıtlar Vergisi Ödeme İşlemi

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) yılda iki kez ödenmesi zorunlu olan ve Karayolları Trafik Kanunu'nun belirlediği şartlara göre trafik şubelerine kayıtlı bulunan motorlu taşıtlardan alınan bir vergi türüdür. Araç sahipleri yılda iki kez MTV ödemesi yapmak zorundadır.

Motorlu Taşıtlar Vergisi Ne Zaman Son?

Motorlu taşıtlar vergisinde bu yıla ilişkin ilk taksit ödemesinin 1 Şubat Pazartesi gününe kadar yapılması gerekiyor, geçmiş dönem borçlarının yapılandırılması için de aynı tarihe kadar başvuru imkanı bulunuyor. Söz konusu vergi ocak ve temmuz ayları olmak üzere eşit 2 taksitte ödenecek. İlk taksitin Şubat ayına kadar ödenmesi gerekiyor.

Motorlu Taşıtlar Vergisi Ödemesi Nasıl Yapılır?

Motorlu Taşıt Vergisi ödemesi Gelir İdaresi Başkanlığının sitesinden yapılabiliyor. Siteden geçmiş dönem borçları da sorgulanabiliyor. MTV 02:00-22:00 saatleri arasında anlaşmalı bankalar aracılığı ile Gelir İdaresi Başkanlığının sitesinden ödenebiliyor.

Haber Ara