Dolar

32,4379

Euro

34,7865

Altın

2.449,97

Bist

9.923,10

'MİT Gülen'in gelişim sürecine katkı sağladı'

Abdülkadir Özkan, 'MİT müsteşarı Fuat Doğu, Kasım Gülek gibi “Amerikancı” isimler Gülen'in gelişim sürecine katkı sağladı.' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-21 21:53:15

'MİT Gülen'in gelişim sürecine katkı sağladı'

TIMETURK|HABER MERKEZİ

Başbakan Binali Yıldırım'ın Başdanışmanı Abdülkadir Özkan, FETÖ ile ilgili Odatv'ye açıklamalarda bulundu.

"MİT, GÜLEN'E KATKI SAĞLADI"

Özkan, eski MİT müsteşarı Fuat Doğu gibi “Amerikancı” isimlerin Gülen'in gelişim sürecine katkı sağladığını söyledi.

İşte Özkan'ın açıklamaları;
 
"Gülen'in uzun yıllar cemaat görünümü altında örgütsel faaliyetlerine başlaması, devlet içerisinde teşkilatlanmasına müsaade edilmesi kökü içeride bir Amerikancılıkla izah etmek mümkün. Dönemin MİT müsteşarı Fuat Doğu, Kasım Gülek gibi “Amerikancı” isimlerin Gülen'in gelişim sürecine katkı sağlamış olması bu söylediğinizi bir bakıma teyit ediyor. Ancak bu kökü içeride olan Amerikancılıkta yalnızca sağ geleneğin temsilcilerini değil, solun önemli aktörlerini de görüyoruz.

"FETÖ'NÜN AMACI TSK'YI İTİBARSIZLAŞTIRMAK"

Darbenin başarılı olması halinde istediklerini alacakları bir ortam yaratacaklardı. Ancak darbenin başarısız olması ihtimaline karşı başka bir B planları vardı. O da TSK'nın itibarsızlaştırılması, NATO'nun caydırıcı güçlerinin başında gelen Türk Ordusunun hem dünyada hem iç kamuoyunda tamamıyla bir örgüt, bir ideoloji tarafından ele geçirilmiş, iflah olmaz bir yapıya dönüştüğü algısını yaratmaktı. Bu belki de darbe gecesi yaşadıklarımızdan çok daha vahim ve korku verici bir algı operasyonudur.

"ERDOĞAN'IN YILDIZI GÜLEN'LE HİÇ BARIŞMADI"

Sayın Erdoğan'ın ontolojik olarak Gülen ve ekibiyle hiç bir zaman yıldızının barışması söz konusu değildir. Aynı şey Gülen için de geçerli. Millî Görüş kökenlerinden gelen bir siyasîye muhabbet beslemesi eşyanın tabiatına aykırı. O nedenle Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2002'den başlayarak bu örgüte her zaman mesafeli durduğunu düşünüyorum. 2002-2012 yılları arasında Türkiye'nin yaşadığı olağan dışı olaylara kronolojik bakıldığında ne demek istediğim daha net anlaşılacaktır."

 

 

 

Haber Ara