Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Mısırlı aktör, 8 yıla mahkûm oldu

Muhaliflere karşı uyguladığı baskı politikası ve alınan hukuk dışı idam kararları yüzünden eleştirilerin hedefindeki Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, rejimi eleştirenleri hapis cezasıyla sindiriyor. Kızıl Deniz’deki iki stratejik adanın Sudan’a verilmesine onay veren milletvekillerini eleştiren Mısırlı ünlü aktör Amr Waked, iki ayrı davadan 8 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 45 yaşındaki aktör, İspanya’da yaşıyor.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-03-11 20:42:26

Mısırlı aktör, 8 yıla mahkûm oldu

 

İktidarı kanlı darbeyle ele geçiren Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, rejimi eleştirlenleri hapis cezasıyla sindiriyor. Sisi hükümetine karşı yaptığı eleştiriler ile tanınan Mısırlı aktör Amr Waked'in, geçen perşembe günü askeri mahkemede görülen iki ayrı davada, 8 yıl hapis cezasına çarptırıldığı öğrenildi..

İspanya'da yaşayan 45 yaşındaki oyuncu Amr Waked, avukatının kendisine, "yanlış haber yaymak ve devlet kurumlarına hakaret etmekten” suçlu bulunduğunu söyledi.
Avukat Malek Adly, müvekkilinin bir davada üç yıl, diğer davada beş yıl hapis cezası aldığını belirterek, “Alınan hapis kararlarını temyiz edeceğiz” dedi.

SUÇLAMALARI REDDETTİ

Ekim 2017'den bu yana Barselona'da ikamet eden Waked ise, aleyhindeki davaların neyle ilgili olduğunu ve kendi ülkesine geri dönüp-dönmeyeceğini bilmiyor.
Hükümet yanlısı bir avukat olan Samir Sabry, ünlü aktörün, Mısırlı askerlere hakaret ettiği için askeri mahkemeye şikâyette bulunduğunu söyledi. Aktör Waked ise, suçlamaları reddetti.

Şikâyet, Waked”in, milletvekillerinin Kızıl Deniz'deki iki stratejik adanın, Suudi Arabistan'a devrini öngören 2016'deki anlaşmayı onaylamalarını eleştirmesinden birkaç gün sonra geldi.

Darbeci Sisi yönetimi altındaki Mısır, son yıllarda muhaliflere yaptığı büyük baskı, tutuklamalar ve hukuk dışı verilen idamlarla anılıyor.

 

Haber Ara