Dolar

32,4626

Euro

34,7223

Altın

2.436,48

Bist

9.894,93

Mısır medyası: Hafter, Arap dünyasının kahramanı

Mısır basını, BM’nin meşru saydığı Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti güçlerine karşı savaşan darbeci Hafter’i, “Arap dünyasının kahramanı” ilan etti.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-07-04 11:16:05

Mısır medyası: Hafter, Arap  dünyasının kahramanı

Haziran ayı sonlarında başta Mısır basına olmak üzere Arap medyası, Halife Hafter'in Türkiye karşısındaki rolünü aktif olarak tartışmaya başladı.

Mısır basını, BM'nin meşru saydığı Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti güçlerine karşı savaşan darbeci Hafter'i, “Arap dünyasının kahramanı” ilan etti.

Rus ‘Globalwarnews' haber sitesinde çıkan haberde, Libya Ulusal Ordusu (LNA) komutanı Halife Hafter'in, Türk müdahalesine başarıyla karşı çıktığı için Arap dünyasının savunucusu olarak kabul edildiğini belirtti.

Globalwarnews, birkaç gün önce bazı Mısır medya kuruluşlarının Halife Hafter hakkında olumlu bir değerlendirme yayınladığını dikkat çekti.

Hafter'in, Libya halkı için bir cankurtaran olarak kabul edildiğini belirten Globalwarnews'in haberinde; Arap ülkelerinin, LNA komutanını yardım etmesi gerektiğini de kaydetti.

Mısır medyasının LNA komutanı Hafter'i, Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emperyal planlarına karşı koyabilecek bir lider olarak gördüğünü dikkat çeken Globalwarnews, “Herkes Türk liderinin Osmanlı İmparatorluğu'nu canlandırmak istediğine inanıyor. Gazeteciler, Libya topraklarına yapılan askeri müdahalenin ardından Ankara'nın başka bir kurban seçeceğini ve bu nedenle Erdoğan'ın paralı askerlerine karşı güçlerin birleştirilmesinin çok önemli olduğunu iddia ediyor” İfadelerini kullandı.

Kaynak: Globalwarnews

Çeviri: Feyza Akyıl

Haber Ara