Dolar

32,4645

Euro

34,8396

Altın

2.446,06

Bist

9.908,65

Mısır’da, ‘Sisi’ zulmü sürüyor!: Bedii ve diğer ‘İhvan’ liderlerine müebbet

Mısır'da darbeci Sisi mahkemesi bugün aralarında İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii’nin de bulunduğu birçok İhvan-ı Müslimin liderlerinin ‘doğu sınırına baskın’ davasında suçlu bulunmaları nedeniyle müebbet hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-09-07 18:14:26

Mısır’da, ‘Sisi’ zulmü sürüyor!: Bedii ve diğer ‘İhvan’  liderlerine müebbet

Mısır'da darbeci Sisi mahkemesi bugün aralarında İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii'nin de bulunduğu birçok İhvan-ı Müslimin (Müslüman Kardeşler) liderlerinin ‘doğu sınırına baskın' davasında suçlu bulunmaları nedeniyle müebbet hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

MENA haber ajansına göre Kahire Ceza Mahkemesi, Mısır'daki cezaevi ve doğu sınırı baskını davalarından suçlu bulunan Bedii ve diğer 10 kişinin ömür boyu hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Mahkeme ayrıca 8 sanığa ağırlaştırılmış 15 yıl hapis cezası verdi. Diğer 9 sanığın ise beraatına karar verildiği belirtildi. Mahkeme, eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkında açılan davanın da vefatı nedeniyle kapandığını açıkladı.

Yargıtay, 2016 yılının Kasım ayında İhvan-ı Müslimin'in 25 lider ve üyesi hakkında verilen idam ve müebbet hapis cezalarını iptal etmişti. Bu kararın ardından mahkeme, sanıkların yeniden yargılanmalarını talep etti.

Kahire Ceza Mahkemesi, 2015 yılının Haziran ayında İhvan-ı Müslimin liderlerinden eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve yardımcısı Reşad el-Beyumi hakkında idam cezası vermişti.

Haber Ara