Dolar

32,4815

Euro

34,8497

Altın

2.421,21

Bist

10.045,74

Milli Eğitim Bakanı'ndan 'proje okul' açıklaması

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 'proje okul' konusunda diğer okulları da işaret etti...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-02 02:59:50

Milli Eğitim Bakanı'ndan 'proje okul' açıklaması

Ajanslarda yer alan habere göre; Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, proje okullarına ilişkin, "İstiyoruz ki bu okullardaki başarıyı daha yukarılara taşıyalım. Mevcut başarılı öğretmenlerin başarısından diğer okullarımız da yararlansın" dedi.

‘Proje okul' sistemi ile Türkiye'nin en başarılı olarak görülen liselerinin de aralarında bulunduğu 155 okulda öğretmen değişiklikleri yapılıyor, farklı okullara gönderilen öğretmenler için öğrencileri çeşitli illerde protesto eylemleri düzenliyordu. HDP Grup Başkanvekilleri İdris Baluken ve Çağlar Demirel'in eğitimdeki hak ihlallerine yönelik Milli Eğitim Bakanı Yılmaz hakkında verdiği gensoru önergesi TBMM Genel Kurulu'nda görüşüldü.

Bakan Yılmaz, tartışılan proje okullarının Ortaöğretim Genel Müdürlüğü'ne bağlı okullar olduğunu söyleyerek, "Bu birime bağlı 58 proje okulu bulunmaktadır. Bu okullardaki akademik başarı ve eğitim ön planda tutulmaktadır. İstiyoruz ki, bu okullardaki başarıyı daha yukarılara taşıyalım. Mevcut başarılı öğretmenlerin başarısından diğer okullarımız da yararlansın. Başarı aşısı diğer okullarımıza da yapılsın. Bizim sadece 163 okulumuz yok. 7 bin 613 okulumuz ve 5.5 milyona yakın öğrencinin sorumluluğunu taşıyoruz. Başarıyı sürdürmek, daha üst seviyelere taşımak istiyoruz" dedi.

DEMİRTAŞ'TAN TEPKİ

HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, proje okullara ilişkin yaptığı açıklamada “Rektörlük seçimini kaldırdı. Genel seçim yöntemine de müdahale edecektir. Seçim deyince adamın aklına sadece kendisinin seçilebileceği bir mekanizma geliyor. Eğitim sistemine bakın. On binlerce öğretmen açığa alındı. İşte proje okullar meselesi. Kendi kafasına göre müdürler atadılar, geri kalan öğretmenleri ülkenin her tarafına dağıttılar. Her yerde imam hatip okulları açacağız diyorlar" ifadelerini kullandı.

HDP'nin, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınması kabul edilmedi.

Haber Ara