Dolar

32,4546

Euro

34,8206

Altın

2.450,91

Bist

9.890,96

'MHP vatandaşın önüne nasıl çıkacak?'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Parti Meclisi toplantısı öncesi önemli açıklamalarda bulundu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-23 14:31:06

'MHP vatandaşın önüne nasıl çıkacak?'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlupartisinin Parti Meclisi toplantısı öncesi siyasi gündemi değerlendirdi.

MHP'yi sert dille eleştiren Kılıçdaroğlu, "MHP bütün çağrılara olduğu gibi hayır dedi. Yüzde 60'lık çağrımıza MHP hayır dedi. Her şeye hayır diyen parti vatandaşın önüne nasıl çıkacak? Her şeye hayır! Evet yok... MHP vatandaşın önüne nasıl çıkacak. Evet dediği hiç birşey yok. MHP'nin tavrıyla AKP'ye moral avantajı sağladı" diye konuştu.

'TÜRKİYE'NİN 5 SORUNUNU SAPTADIK'

Biz Türkiye'nin 5 temel sorununu saptadık ve şunu söyledik bir koalisyon hükümeti 14 ilkeden yola çıkarak Türkiye'nin  temel sornunu çözmelidir.  Nedir 5 temel sorun

1) Dış politika Türkiye dış politikada soyutlaştırılan bir ülkedir.

2) Ekonomi ikinci büyük sorun alanımız. O zaman dolar bu kadar yükselmemişti ama sorunları yanlışları biliyoruz.

3) Eğitim sorunu hiç bir anne baba bu eğitim sisteminden memnun değil.  Çocuğunu okula gönderiyor ama memnun değil, göndermek istemiyor. Durumu iyi olan aileler çocuklarını özel okula gönderiyorlar. Kendilerine Finlandiya'dan eğitim reformu yapan bakan yardımcısını davet ettiğimizi de söyledik.  Türkiye'ye çağdaş bir eğitim modelini kurmak zorundayız dedim.

4) Anayasa Darbe anayasası değişmelidir dedik.

5) Beşinci sorun alanımız şuan birinci sorun alanımız haline dönüştü 'toplumsal barış'  bunu da ancak güçlü bir koalisyon hükümeti çözebilirdi.

Vatandaşlarımızdan zaman zaman bize şu eleştirilerde geliyor neden bu kadar vakit kaybettiniz diye? ne söyledim daha birinci gün sayın Davutoğlu'na söyledim

'14 İLKEMİZE TAMAM DEDİLER'

14 ilkemizi onlarda tamam dediler görüşme süremiz 10 gündü arkadaşlar bayram tatili girdi bizim değil onların sorunudur buda.

Bize kısa süreli bir seçim hükümeti önerisi geldi MYK'da  bunu görüştük ve MYK son görüşmeden bir gün önce ilk gün sayın Davutoğlu'na söylediğimiz ilkeleri tekrarladı son görüşmemizde bize iki konuda derin görüş ayrılıkları olduğu söylendi

Birincisi eğitim ikincisi Dış politika derin görüş ayrılıklarının olması için müzakere yapılması gerekirdi. Sayın Davutoğlu söylediklerimin yanlış olduğunu söylüyorsa görüşmeler iki partinin tutanaklarında da var.

"Hiçbir CHP'li 'İmam Hatip Okullarını kapatacağız' diye bir cümle kurmamıştır."

Eğitime takılmışlar. Burada açık ve net bir çağrı daha yapıyorum. Hiç bir CHP yetkilisi, İmam Hatipler kapatılsın diye bir şey söylememiştir. Neden böyle bir şey diyelim. Bir kere daha söylüyorum, İmam Hatip liselerinde okuyanların güvencesi biziz.

Haber Ara