Dolar

32,2081

Euro

34,8604

Altın

2.444,95

Bist

10.218,58

MHP'li Enginyurt: AK Parti'den destek bekliyoruz

Şartlı Ceza İndirimi teklifine ilişkin açıklamalarda bulunan MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, 'Biz Cumhur İttifakı'nın ortağıyız ve sayın Cumhurbaşkanımızı her konuda destekliyoruz. AK Partililerden de teklifimize destek bekliyoruz' dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-11-02 22:18:50

MHP'li Enginyurt: AK Parti'den destek bekliyoruz

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, şartlı ceza indirimine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Enginyurt, "Milliyetçi Hareket Partisi, samimi düşüncesini ortaya koyan tek partidir ve bu kapsamda da ceza indirimi teklifini Meclis'e sunmuştur." dedi.

"TBMM'de şartlı ceza indirimine ilişkin henüz herhangi bir görüşme yapılmadı." diyen Enginyurt, şu çağrıyı yaptı:

"Milliyetçi Hareket Partisi olarak AK Parti'den biz şunu istiyoruz. 1.5 yıldır Cumhur İttifakı'nın ortağıyız. Cumhur İttifakı'nı destekliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımıza her anlamda sahip çıkıyoruz. AK Parti'lilerden de teklifimize destek bekliyoruz."

Enginyurt sözlerine şöyle devam etti:

"AĞIR SUÇLARI KAPSAMA ALMAYACAK"

"Şartlı Ceza İndirimi Yasa Teklifi' terör suçu, kadın cinayetleri, tecavüz gibi ağır suçları kapsama almayacak. Yasa teklifi 5 yıllık ceza indirimini öngörüyor."

"KADER MAHKUMLARINI TOPLUMA KAZANDIRMAYI HEDEFLİYORUZ"

"Biz Milliyetçi Hareket Partisi Grubu olarak sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli önderliğinde teklifimizin arkasındayız. Şartlı Ceza İndirimi Yasa teklifini seçim yatırımı olarak gündeme getirmedik. Bu teklifi kader mahkumu dediğimiz kişilere bir fırsat vermek amacıyla hazırladık. Bu insanları tekrar topluma kazandırmayı hedefliyoruz."

 

Haber Ara