Dolar

32,5805

Euro

34,9968

Altın

2.456,29

Bist

9.760,77

MHP'li Cemal Enginyurt için ihraç talebi

MHP'li Cemal Enginyurt, açıklamaları nedeniyle kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-07-20 16:11:59

MHP'li Cemal Enginyurt için ihraç talebi

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, yerel bir kanalda katıldığı televizyon programında, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli hakkında sert açıklamalarda bulunmuştu.

"TARIM BAKANI NE İSTİYORSUN BİZDEN"

Enginyurt, Pakdemirli tarafından duyurulan Ordu Bolaman Havzası Rehabilitasyon Projesini tanıtım programına MHP'lilerin çağırılmamasına tepki göstererek, "Tarım bakanı ne istiyorsun sen bizden? Niye davet etmiyorsun bizi? AK Partililer niye çağırmıyorsunuz bizi. Ne yaptık size? Muhafet mi ettik? Her yerde savunuyoruz, her yerde anlatıyoruz. Cumhur İttifakı'ndan başka bir şey söylemiyoruz. Biz her söze başladığımızda Sayın Cumhurbaşkanı diye başlıyoruz. Ama bu arkadaşlar bizi yok sayıyorlar. Her yerde yok sayıyorlar. Belediyelerde, sokakta, siyasette yok sayıyorlar. En son bugün tarım bakanı… Biz anlatamıyor muyuz projeleri. Muhalefet mi ettik size?" ifadelerini kullanmıştı.

KESİN İHRACI İSTENDİ

Programın ardından sözleri gündeme oturan Enginyurt için MHP parti yönetimi harekete geçti.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, "Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt basına yansıyan açıklamaları nedeniyle kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi." ifadelerini kullandı.

Haber Ara