Dolar

32,5369

Euro

34,8647

Altın

2.429,13

Bist

9.645,02

MHP'de kongre krizi: Muhaliflerin itirazı kabul edildi! 2 mahkemeden yeni tedbir kararı çıktı!

MHP kongresi bilmeceye döndü... Yirmi dakika arayla gelen haberler kamuoyunda kafa karışıklığına sebep oldu. Buna göre MHP'de kongre yapılacak mı, yapılmayacak mı? Cevabı haberimizde...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-13 17:16:35

MHP'de kongre krizi: Muhaliflerin itirazı kabul edildi! 2 mahkemeden yeni tedbir kararı çıktı!

TİMETURK I HABER MERKEZİ

MHP'deki kongre ile ilgili bugün saat 16.00'dan sonra Ankara 2. İcra hakimliğinin muhaliflerin itirazını kabul ettiğine dair haber ajanslara düştü.

MHP Genel Başkan Adayları Meral Akşener, Sinan Oğan, Koray Aydın ve Ümit Özdağ, Yargıtay'ın "Bu ay içinde karar verilecek"açıklamasının ardından Ankara'da dün bir araya gelmiş ve toplantı sonrası "Mahkeme yarın karar vermezse Pazar günü yapılması planlanan kongreyi erteleyeceğiz "açıklaması yapılmıştı. Talep kabul eidldiği takdirde ise kongre düzenleneceği belirtilmişti.

Konu ile ilgili karar sonrası Sinan Oğan'dan bir açıklama geldi. Oğan, "Yargıtay süreci mutlaka beklenmesi gereken bir süreç değil. Pazar günü kurultay yapacağız" dedi.

2 MAHKEMEDEN TEDBİR KARARI!

Karar üzerinden 20 dakika geçmeden ise başka bir haber geldi. Buna göre Tosya ve Gemerek mahkemeleri kurultay için yeni tedbir kararı aldı ve "kongre yapılamaz" dedi.

PEKİ HUKUKİ OLARAK KONGRE MÜMKÜN MÜ?

Olay sonrası demeç veren hukukçuların çoğunluğu, kongrenin yapılamayacağından yana...

Haber Ara