Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Metin Kaplan kimdir? Metin Kaplan beraat mi etti?

Metin Kaplan kimdir? Anadolu Federe İslam Devleti/İslami Cemaat ve Cemiyetler Birliği (AFİD/İCCB) yöneticisi olduğu iddiasıyla yargılanan Metin Kaplan beraat etti. Peki Metin Kaplan kimdir? Metin kaplan neden tutuklandı?

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-16 14:02:32

Metin Kaplan kimdir? Metin Kaplan beraat mi etti?

Metin Kaplan kimdir? Anadolu Federe İslam Devleti/İslami Cemaat ve Cemiyetler Birliği (AFİD/İCCB) yöneticisi olduğu iddiasıyla yargılanan Metin Kaplan beraat etti. Peki Metin Kaplan kimdir? Metin kaplan neden tutuklandı? Metin Kaplan nereli?

Anadolu Federe İslam Devleti/İslami Cemaat ve Cemiyetler Birliği (AFİD/İCCB) yöneticisi olduğu iddiasıyla "silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek" suçundan yeniden yargılaması yapılan Metin Kaplan beraat etti. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında mahkeme heyeti, Metin Kaplan hakkında suç işlediğine dair her türlü kuşkudan uzak, hukuka uygun kesin ve inandırıcı delil elde edilememesi nedeniyle beraat kararı verdi. Mahkeme Kaplan'a verilen beraat kararının kesinleşmesinin ardından hakkında verilen adli kontrol tedbirlerinin kaldırılmasına da hükmetti.

Metin Kaplan kimdir? 

Metin Kaplan 14 Kasım 1952, Erzurum doğumludur.

Cemaleddin Kaplan'ın oğlu ve Anadolu Federe İslam Devleti (AFİD) isimli örgütün lideridir.Radikal dinci Kaplancılar örgütünün lideri ve kendini halife ilan eden Metin Kaplan ilk olarak, 'Kara Ses' namıyla bilinen Cemalettin Kaplan öldükten sonra yerine geçerek adını duyurdu.

'Kara Ses' olarak bilinen Cemalettin Kaplan'ın oğlu Metin Kaplan, Düsseldorf Yüksek Eyalet Mahkemesi tarafından 2000 yılında 4 yıl hapis cezasına çarptırıldı.Kendini halife ilan eden Metin Kaplan, hilafet devleti kurmak, cihad çağrısı yapmak ve ölüm fetvası vererek 1997 yılında Berlin'de rakibi Halil İbrahim Sofu'yu öldürtmek suçundan yargılandı.Anayasayı Koruma Örgütü'nün kayıtlarına göre 1984 yılında, kendini Köln Halifesi olarak adlandıran Cemalettin Kaplan tarafindan kurulan örgütün bin 300 üyesi var.Cemalettin Kaplan'ın 1995'de ölümünden sonra liderliği oğlu Metin Kaplan üstlendi. Örgüt, batılı yönetim sistemi ve Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı çıkarak hilafeti savunuyor. Örgütün üye sayısı, Metin Kaplan'ın liderliği üstlenmesinden sonra azaldı.

Haber Ara