Dolar

32,4438

Euro

34,7690

Altın

2.441,91

Bist

9.942,87

Merkel'e göre Almanya dünyada daha fazla sorumluluk üstlenmeli

Angela Merkel, Geleneksel Almanya Yeni Yıl konuşmasında, uluslararası işbirliği konusundaki eski kararların tekrar gözden geçirildiğini belirtti.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-12-31 14:28:15

Merkel'e göre Almanya dünyada daha fazla sorumluluk üstlenmeli

Timetürk Çeviri

Almanya Şansölyesi Angela Merkel Pazartesi günü yaptığı açıklamada, çok taraflılığın düzenli olarak saldırı altında olduğu bir dönemde Almanya'nın küresel bağlamda daha fazla sorumluluk almasının gerekli olduğunu belirtti.

Geleneksel Yeni Yıl konuşmasında Angela Merkel, uluslararası işbirliğiyle ilgili alınan eski kararların gözden geçirildiğini ve kendi düşünceleri adına beklemenin, tartışmanın ve mücadele etmenin Almanya'ya kalmış olduğunu belirtti.

Merkel, iklim değişikliği, göç veya terörle mücadele gibi küresel zorlukların hiçbirinin tek bir ülke tarafından çözülemediğini belirtti. Şansölye, “ Kendi çıkarlarımız için, tüm bu sorulara cevap vermek istiyoruz ve başkalarının çıkarlarını dikkate alarak daha iyisini yapabiliriz " dedi.

Merkel, “Kendi çıkarlarımız için daha fazla sorumluluk almalıyız“ diyerek sözlerine devam etti. Şansölye'ye göre, 2019 ve 2020'de BM Güvenlik Konseyi'nin daimi olmayan üyelerinden birinin sandalyesini işgal edecek olan Almanya, küresel çözümler için kampanya yürütecek.

Angela Merkel ayrıca, insani yardım ve kalkınma yardımlarının yanı sıra savunma bütçesini de artırma sözü verdi. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun Eylül ayında ABD Başkanı'nın vatanseverlik doktrinini tercih ederek küreselleşme ideolojisini reddetti.

Kaynak: 20minutes.fr, AFP

Haber Ara