Dolar

32,4696

Euro

34,8542

Altın

2.445,88

Bist

9.881,94

Merkel'den İncirlik açıklaması

Almanya Başbakanı Angela Merkel, İncirlik'e ilişkin 'Çekilsek bile Ankara ile görüşmeler sürmeli' açıklamasında bulundu.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-07 15:28:21

Merkel'den İncirlik açıklaması

Almanya Başbakanı Angela Merkel, İncirlik'e ilişkin "Çekilsek bile Ankara ile görüşmeler sürmeli" açıklamasında bulundu.

İncirlik'ten çekilme kararının alındığı Bakanlar Kurulu toplantısından sonra Bulgaristan Başbakanı Boyko Borissov'u kabul eden Merkel, ikili basın toplantısında İncirlik krizi üzerine gelen soruları yanıtladı. Türkiye'nin Alman vekillere sınırsız ziyaret hakkı vermediği için böyle bir karar almak zorunda kaldıklarını belirten Merkel şöyle dedi:

“Bu sonucun şöyle bir katkısı da var: Türkiye'yle artık devamlı bu konu üzerinde tartışmayacağız. Şimdi görüşmeleri diğer konulara üzerine yoğunlaştırabiliriz. Yeteri kadar zor konu var. Ben bu adımla durum kötüleşecek diye bir şey görmüyorum. Biz diğer konularda görüşmeye devam edeceğiz. Biz Türkiye'yle diyalog içinde kalmak, mültecilerin durumunu bulunduğu yerde iyileştirmek, Türkiye'yle mülteci göçü sebepleri üzerine konuşmak zorundayız. Bizim Türkiye'yle bir sürü ortak çıkarlarımız var. Bunun dışında sıkı ekonomik ilişkilerimiz var. O nedenle görüşmeler devam edecek.”

BUGÜN ALINAN KURUL KARARI

Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen'in Alman askeri birliğini İncirlik'ten çekme planı, Bakanlar Kurulu'nda kabul edildi.

ALMANYA'NIN iNCiRLiK'TEKi VARLIĞI

İncirlik'te halen yaklaşık 260 Alman askeri görev yapıyor ve burada konuşlu Tornado savaş uçakları ‘Recce' adı verilen yüksek çözünürlüklü kameraları ile Suriye ve Irak'ta IŞİD hedefleri üzerinde keşif uçuşları gerçekleştiriyor. Bu uçuşlarda elde edilen istihbarat, koalisyon güçlerinin hava operasyonlarında kullanılıyor. İncirlik'ten ayrıca Alman Hava Kuvvetleri'ne ait Airbus A310 tipi askeri uçak da koalisyon güçlerinin jetlerine havada yakıt ikmali yapıyor.

Haber Ara