Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Merkel'den Afrin açıklaması!

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'de terör örgütlerine yönelik düzenlediği harekatla ilgili Almanya parlamentosunda (Bundestag) önemli açıklamalar yaptı

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-03-21 16:30:06

Merkel'den Afrin açıklaması!

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Alman parlamentosu Bundestag'da yaptığı konuşmada TSK'nın Afrin'e yönelik harekatıyla ilgili de açıklamalarda bulundu.

AFRİN HAREKATINI KINADI

Merkel, Türkiye'nin 'güvenlik endişelerine rağmen', Afrin'deki askeri harekatın 'kabul edilemez' olduğunu söyledi. Merkel, Afrin harekatına ilişkin "Bunu en güçlü şekilde kınıyorum" ifadelerini kullandı.

Merkel ayrıca, Esad rejiminin Doğu Guta'ya yönelik hava harekatını da kınadığını söylerken, Rusya'yı da bu harekatı sadece izlemekle suçladı.

ALMAN HÜKÜMET SÖZCÜSÜNDEN AÇIKLAMA

Hükümet sözcüsü Ulrike Demmer bugün bir basın toplantısında yaptığı açıklamada, sivil toplumun güvenliği ve kentten kaçan çok sayıda mülteci hakkında endişeleri ileri sürerek, "Türk ordusunun Afrin kentinin büyük bölümünü kontrol altına alması haberlerini giderek artan endişeyle izliyoruz" dedi.

Dışişleri bakanlığı sözcüsü Rainer Breul, katliamlar ve yağma haberlerinin soruşturulmasını istedi ve Suriye'deki savaşı sona erdirmek için politik sürece dönüş çağrısında bulundu. Breul Türkiye'nin sınırları ile ilgili olarak "haklı güvenlik çıkarları olduğunu" ancak Ankara'nın eylemlerinin "orantılı sınırlar içinde kalması gerektiğini" belirtti. Breul, "Özellikle son gelişmeler ışığında, Türkiye'nin eylemlerinin gerekliliği ve orantılı olup olmadığı konusunda önemli şüphelerimiz var" dedi.

Haber Ara