Dolar

32,5825

Euro

35,0539

Altın

2.458,73

Bist

9.820,04

Mercedes S-Class Hem Geleceğin Hem Yasaların Sınırlarını Zorluyor

S serisi ile her zaman emniyet, teknoloji ve otomotivin sınırlarını zorlayan Daimler grubuna ait Mercedes yeni S serisi ile yine bu geleneğini bozmuyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-09 09:44:52

Mercedes S-Class Hem Geleceğin Hem Yasaların Sınırlarını Zorluyor

Tam 16 adet havayastığına sahip araçta aynı zamanda sınıfında görülmemiş bir otonom sürüş sistemi bulunuyor.

İki şasi sistemiyle piyasa sürülen araçta hava operasyonlu süspansiyon ya da yeni nesil e-active süspansiyon sunuluyor. E-active süspansiyon motosikletler gibi virajlarda şeridin akışına göre yatabiliyor ve şeklini alabiliyor.

Amerika'da 4 litrelik V8 motor ile satılacak araçtaki otonom sistem ise regülasyonlara takılıyor. Araç sürücü olmadan yol alabiliyor olmasına rağmen, her eyalette yasaların farklı olması ve bu seviyede bir otonomiye sahip bir aracın ilk kez giriş yapıyor olması sebebiyle, yasa yapıcılara zaman tanınması gerekiyor.

Daimler cephesinde ise bu durum önceden planlanmışa benziyor, araçtaki otonom sistem hakkında detaylı bilgi vermekten kaçınan Daimler-Benz, sistemi tamamen aktif hale getirmek için gerekli regülasyonların inceleneceğini belirtiyor.

Mercedes elektrikli motorların S serisi için henüz uygun görülmediğini belirtirken, bu vizyonunu EQ serisinde yansıttığı için S serisinde içten yanmalı motorlara devam edeceğini belirtiyor.
Şu anda otonom bir aracın 60 kilometre hızı geçmesi ve belirli süreden çok otonom seyretmesi yasak iken Alman üretici belirli otoyol ve önceden planlanmış güzergahlarda sistemin problem yaratmayacağını düşünüyor.

Otonomiye dair ise otomatik park etme sürücüsüz park etme ve aracı geri çağırma gibi hizmetlerin ise aktif olarak sunulacağını işaret eden Daimler-Benz, bu özelliklerinde yine limitlere tabii olacağını da iletiyor.

Hazırlayan: Vizyon Garage Oto Ekspertiz

Haber Ara