Dolar

32,4379

Euro

34,7865

Altın

2.449,97

Bist

9.923,10

Melania Trump istedi, Beyaz Ev danışmanı kovuldu

ABD Başkanı Trump'ın eşi Melania Trump, Beyaz Ev Ulusal Güvenlik Danışmanı Yardımcısı Mira Ricarde'nin kovulmasını istedi ve kovdurttu.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-11-15 11:23:07

Melania Trump istedi, Beyaz Ev danışmanı kovuldu

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın eşi Melania Trump'ın isteği üzerine Ulusal Güvenlik Danışmanı Yardımcısı Mira Ricardel resmen görevinden alındı.

Beyaz Ev sözcüsü Sarah Sanders konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Ricardel'in Beyaz Saray'daki görevinden ayrıldığını ancak yönetimde başka bir göreve getirilerek Başkan Trump'ı desteklemeye devam edeceğini" ifade etti. Beyaz Ev, Ricardel'in yeni işi hakkında ayrıntı vermekten kaçındı.

Geçtiğimiz gün, Melania Trump'ın Sözcüsü Stephanie Grisham, "First Lady makamının görüşü, Mira Ricardel'in Beyaz Ev'de hizmet etme onuruna artık layık olmadığıdır" demişti.

Anlaşmazlık nasıl başlamıştı?

Wall Street Journal, salı günü yayımladığı haberde First Lady'nin geçen ay yaptığı Afrika turu sırasında Trump'ın kadrosu ile Ricardel arasında çatışma yaşandığı iddialarına yer vermişti.

Gazete, bir Beyaz Ev yetkilisine dayandırdığı haberinde, geziye katılmak isteyen Ricardel ve yardımcılarına Melania Trump'ın uçağında yer bulunamaması üzerine, Ulusal Güvenlik Konseyinin kaynaklarının gezide kullanılmasını engellemeye çalıştığını öne sürmüştü.

Amerikan Başkanı Donald Trump'ın ayrıca Ulusal Güvenlik Bakanı Kirstjen Nielsen, Beyaz Ev Özel Kalem Müdürü John Kelly ve İçişleri Bakanı Ryan Zinke'yi görevlerinden alabileceği konuşuluyor.

ABD Başkanı Donald Trump istedi Adalet Bakanı Jeff Sessions istifasını verdi
Reuters'in isimsiz kaynaklara dayandırdığı bilgiye göre, Nielsen'ın Meksika sınırı konusundaki tutumlarını beğenmeyen Trump, hem bakanı hem de Kelly'yi görevlerinden almayı düşünüyor. Ancak kaynaklar, ara seçimlerde yenilgiye uğrayan Amerikan Başkanı'nın her an fikrini değiştirebileceğine değiniyor.

Diğer yandan İçişleri Bakanı Zinke hakkında ise bir süredir soruşturmalar yapılıyor. Bakanın görevi haricinde kişisel işleri için geziler yaptığı konusu etik komisyonu tarafından inceleniyor.

Trump'ın 22 aylık başkanlık sürecinde Beyaz Ev çok defa değişiklik gördü. En son ara seçimlerden hemen sonra Adalet Bakanı Jeff Sessions, Trump'ın isteği üzerine istifa ettiğini duyurmuştu.

(Euronews)

Haber Ara