Dolar

32,5084

Euro

34,8640

Altın

2.450,82

Bist

9.885,35

Mavi bebek oyunu nedir? Mavi bebek oyunu tehlikeli mi?

Mavi balina, Momo, Mariam derken çocuklar için yine tehlikeli bir oyun piyasaya çıktı. Peki nedir bu Mavi bebek oyunu? Mavi bebek oyunu tehlikeli mi?

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-07-08 12:58:06

Mavi bebek oyunu nedir? Mavi bebek oyunu tehlikeli mi?

İnternet üzerinden hızla yayılan ve çocuklar için Mavi Balina, Momo ve Mariam gibi tehlikeli olan yeni bir oyun piyasaya sürüldü. Adı Mavi bebek (Blue Baby) olan oyun diğer oyunlarda olduğu gibi çocukları intihara sürüklüyor.

Mavi bebek oyunu nedir?

Mavi bebek oyunu bir efsaneden türetilen bir oyundur. Oyun banyoda geçmekte olup korku seansı üzerine kurgulanmıştır. Oyun oynayan çocuk banyoya geçerek ışıkları söndürüp kendisine karanlık bir ortam sağlıyor. Daha sonra çocuk elinde bir bebek varmış gibi onu sallamaya başlıyor. Belli bir süre sonra kolunda ağırlık hissetmeye başlıyor. Efsaneye göre bebeğin tırnakları çocuk kollarına batıyor. Daha sonra bebeğin annesi çocuk arkasından "bebeğimi bırak" diye sesleniyor. çocuk bırakmaz devam ederse ciddi psikolojik sorunlarla kaşılaşabiliyor.

Ebeveynler dikkat!

Mavi bebek oyunu diğer momo gibi oyunlarda kullanılan deep web'e ihtiyaç duymadan sosyal medya üzerinden çocuklara ulaşılabilmektedir. 'Mavi Bebek' şu anda TikTok, Facebook, Messenger ve Instagram üzerinden yürümekte olup 'Jonathan Galindo' adlı sahte bir hesaptan yayılmaya başlamıştır.

Mavi Balina, Mavi Bebek gibi oyunlar aslında bir illüzyon ve hipnozdan ibaret olup sosyal medya üzerinden çocuklar bu sürecin kölesi oluyor. Ayrıca bu oyunlarda arkadaş faktörü oldukça önemli olup; arkadaş grupları birbirini meydan okumalara davet etmektedir. Bu yüzden çocuklar farkına varmadan kendilerini gösterme, önde olma, onanma, rekabet duygularıyla beraber kademeli tehlikeli oyunların da eline düşmektedir.

Hangi yaş grubu tehlike altında?

Mavi Balina, Mavi Bebek türü oyunlar daha çok 12 - 15 yaş aralığında ortaokul çağındaki çocukları hedef almaktadır. 

 

Haber Ara