Dolar

32,4726

Euro

34,8402

Altın

2.451,54

Bist

9.867,11

Malezya Basbakani hakkindaki yolsuzluk iddialari

Malezya Basbakani hakkindaki yolsuzluk iddialari

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-31 19:51:31

Malezya Basbakani hakkindaki yolsuzluk iddialari
" Malezya İçişleri Bakanı Ahmed Zahid Hamidi, ülkesinden gerçekleştirilen para transferiyle ilgili İsviçre Başsavcısı Michael Lauber'in işbirliği çağrısını kamuoyu önünde yapmasını eleştirdi.

İsviçre Başsavcısı Lauber'in "1 Malezya Kalkınma Fonu ile (1MDB) ilgili uluslararası bankalar üzerinden hesap akışlarında İsviçre yasalarının ihlal edildiği ve bu yolla 4 milyar dolar civarındaki paranın usulsüz transfere konu olduğu" açıklaması Malezya makamlarının tepkisini çekti.


The Malaysian Insider'ın haberine göre, Malezya İçişleri Bakanı Ahmed Zahid Hamidi söz konusu açıklamayı eleştirerek "Konunun kamuoyu önünde tartışılması, iki ülke ilişkilerini olumsuz etkilediği kadar medyada bazı ön yargıların oluşmasına da neden olmaktadır" ifadesini kullandı.

Hamidi, İsviçre Başsavcısı Lauber'in 1MDB'deki yolsuzluk iddialarıyla ilgili Malezya makamlarıyla işbirliği çağrısını kamuoyu önünde yapmak yerine resmi kanalları kullanmasının yerinde olacağını savundu.

1MDB'den İsviçre'deki banka hesapları kullanılarak Malezyalı bazı eski üst düzey memurlar ve Birleşik Arap Emirlikleri'den yetkililer tarafından para transferleri gerçekleştirildiği ileri sürülmüştü. İsviçreli savcılar konuyla ilgili Malezya makamlarından "uluslararası yasal destek" talebinde bulunmuştu.

Malezya Başsavcısı Muhammed Apandi Ali ise "Bu talebe karşılık verebileceklerini ancak öncelikle konuyla ilgili İsviçre makamlarınca hazırlanan dosyayı görmeleri gerektiğini" bildirmişti.

Ali ayrıca, Malezya Başbakanı Necip Rezak'ın kişisel hesaplarına "siyasi bağış olarak yatırıldığı" ifade edilen 681 milyon dolarla ilgili herhangi bir yolsuzluğa rastlanmadığını, 1MDB ile ilgili soruşturmanın "siyasi bağış" ile ilgili olmadığını ve bağımsız bir araştırmaya konu edildiğini belirtmişti.

Malezya Başsavcısı Ali'nin ileriki günlerde İsviçreli meslektaşı ile bir araya gelmesi bekleniyor.

Haber Ara