Dolar

32,2081

Euro

34,8604

Altın

2.444,95

Bist

10.218,58

Malatya'da doktora saldırı iddiası

Malatya'da doktora saldırı iddiası

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-15 18:03:48

Malatya'da doktora saldırı iddiası
Malatya Halk Sağlığı Müdürü Kemal Şener, bir doktorun hasta yakını tarafından fiziksel saldırıya maruz kaldığını ve silahla tehdit edildiğini belirterek, olayı kınadı.

Şener, yaptığı yazılı açıklamada, son yıllarda sağlık çalışanlarına yönelik saldırıların arttığına dikkati çekerek bunun son örneğinin Malatya'da gerçekleştiğini bildirdi.

Yaşanan olay hakkında bilgi veren Şener, D.İ. isimli kişinin kendisine yanlış ilaç yazıldığını öne sürerek Malatya Fırat Aile Sağlığı Merkezi'nde görevli doktor Edip Zorlu'ya, silah çektiğini ve fiziksel saldırıda bulunduğunu ifade etti.

Bu kişinin doktoru öldürmekle tehdit ettiğini de iddia eden Şener, "D.İ. adlı şahıs silah çekip, Samsun'da hunharca öldürülen Dr. Kamil Furtun'u örnek göstererek 'onun yerine senin resmini asacaklar, seni vuracağım, öldüreceğim' şeklinde doktorumuzu tehdit edip fiziksel saldırıda bulunmuştur" açıklamasında bulundu.

Malatya Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak meslektaşlarına ve dolaylı olarak sağlık camiasına yapılan saldırıyı şiddetle kınadıklarını kaydeden Şener, bu tarz olayların tekrarlanmaması temennisinde bulundu.

Haber Ara