Dolar

32,4726

Euro

34,8402

Altın

2.451,54

Bist

9.867,11

Mahmud Abbas doğruladı! İşte Filistin'e teklif edilen 'başkent'!

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Filistinlilere gelecekteki devletleri için Ebu Dis’in başkent olmasının önerildiğini söyledi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-01-15 12:49:37

Mahmud Abbas doğruladı! İşte Filistin'e teklif edilen 'başkent'!

TIMETURK | ÇEVİRİ 

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs çıkışının ardından başlayan 'başkent' tartışmalarında Filistin'e başkent olması için Kudüs dışında farklı yerleirn önerildiği iddiaları günlerce konuşulmuştu.

MAHMUD ABBAS İLK KEZ DOĞRULADI

Konuya ilişkin 'Ebu Dis' iddiasını Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ilk kez doğruladı. Buna göre Filistinliler'e gelecekteki devletleri için Ebu Dis'in başkent olması önerildi.

Jerusalem Post'un ahmud Abbas'a dayandırdığı haberine göre Abbas'a "Kudüs kaybedilirse ne yapmayı düşünüyorsunuz, Ebu Dis'i devletinizin başkenti yapmak ister misiniz?” diye sorulduğunda Abbas'ın, "Şu anda bize teklif ettikleri bu. Ebu Dis" dediği ifade edildi.

KİMİN PLANI OLDUĞU BELLİ DEĞİL AMA...

Abbas, bu önerinin kimin planı olduğuna dair ise açıklama yapmadı. Birçok Filistinli ve Lübnanlı yetkilinin ise Amerika'nın gelecek Filistin devleti için planlarında “Ebu Dis”in başkent olarak adının geçtiğini aktardıkları belirtildi.

EBU DİS (ABU DIS)

Kudüs'ün eteklerinde bir kasaba olan Ebu Dis, Filistin'in en büyük üniversitelerinden El-Kuds Üniversitesi'ne ev sahipliği yapmasıyla tanınıyor.

3a4c85c1cbfe52cbc59891d32fc14902--jewish-customs-holy-land

"BİR ARAP ÜLKESİ PARA TEKLİF ETTİ"

Filistin Kurtuluş Örgütü'ne bağlı Filistin Merkez Konseyi'nin, işgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentinde 'Kudüs, Filistin'in Ebedi Başkenti' temasıyla düzenlenen 28. Dönem Çalışma Toplantısı'nda konuşan Mahmud Abbas, Arap ülkelerinin Filistin sorunu çözülmeden İsrail ile normalleşmeye gitmelerini kabul etmediklerini, Arap ülkelerinden adını vermediği bir yetkilinin kendisine Filistin sorununun çözümünden önce İsrail ile normalleşmeyi kabul etmesi karşılığında para teklifinde bulunduğunu söyledi.

Abbas'ın diğer açıklamaları:

"İSRAİL OSLO'YU BİTİRDİ"

- "İsrail Oslo'yu bitirdi. Dolayısıyla yeniden gözden geçirilmesi için masaya konulmalı."

- "Başkenti Doğu Kudüs olan 1967 sınırlarında bağımsız bir Filistin devleti esası üzerine iki devletli çözüm taleplerine bağlıyız."

- "Filistin yönetimi ABD'nin 'vetosuna' rağmen Birleşmiş Milletler'e (BM) tam üyelik için BM Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) gidecek."

- ABD'nin, Filistin-İsrail barış görüşmelerindeki arabuluculuğunu ve ABD'nin Filistin-İsrail barış sürecine temel olması için hazırladığı ve 'yüzyılın anlaşması' olarak isimlendirdiği planı kabul etmediklerini vurgulayan Abbas, "Biz, davamızla ilgili olan hiçbir konuda, kimseden talimat almayız" diye konuştu.

- "Kudüs şehri, Filistin coğrafyasının dini ve siyasi başkentidir. Filistin yönetimi, Kudüs'ü yalnızca Filistin'in başkenti olarak kabul eder.

Haber Ara