Dolar

32,3826

Euro

35,0570

Altın

2.325,61

Bist

9.092,99

Lübnan, AB ile Suriyeli mültecileri görüşüyor: Konuya ekonomik açıdan yaklaşıyoruz

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn 'Lübnan'daki Suriyeli mültecileri, siyasi çözüm beklemeden ülkedeki güvenli bölgelere göndermeye devam edeceklerini' söyledi. Ayrıca bu konuda AB ile görüşmelerin sürdüğünü belirtildi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-02-26 15:00:12

Lübnan, AB ile Suriyeli mültecileri görüşüyor: Konuya ekonomik açıdan yaklaşıyoruz

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, ülkesini ziyaret eden Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini'yi başkent Beyrut'taki Baabda Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul etti.

"SİYASİ ÇÖZÜM BEKLEMEDEN GÖNDERECEĞİZ"

Lübnan'daki Suriyeli mültecileri, siyasi çözüm beklemeden ülkedeki güvenli bölgelere göndermeye devam edeceklerini dile getiren Avn, "Lübnan, ülkesine dönen Suriyelilerin tehlikeye maruz kalmamasını önemsiyor. AB de bunu sahada teyit etme gücüne sahiptir" dedi.

"GERİ DÖNMEYE TEŞVİK İÇİN LÜBNAN İÇERİSİNDEKİ YARDIMLAR ASKIYA ALINACAK"

AB'nin Suriyeli mültecilerin dönme konusuna siyasi yaklaştığı ancak Lübnan'ın bu konuya ekonomik ve sosyal açıdan yaklaştığını dile getiren Avn, Lübnan'da ekonomi ve sosyal etkiler bakımından Suriyelileri vatanlarına göndermeye teşvik etmek için mültecilere yönelik yardım faaliyetlerini Suriye içerisinde sürdürme önerisinde bulundu.

AB TEMSİLCİSİ MOGHERINI: YARDIMA HAZIRIZ

Mogherini de Cumhurbaşkanı Avn'a, Avrupa Birliği'nin ekonomi ve güvenlik başta olmak üzere tüm alanlarda Lübnan'a yardım etmeye hazır olduğunu kaydetti.

KAHİRE'DEKİ ZİRVEDE GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

Mısır'ın Şarm eş-Şeyh kentinde düzenlenen Avrupa Birliği (AB)-Arap Birliği Zirvesi'nden sonra dün akşam Lübnan'a gelen ve Dışişleri Bakanı Cibran Basil ile görüşen Mogherini, Meclis Başkanı Nebih Berri ve Başbakan Saad el-Hariri ile de bir araya gelmesi bekleniyor.

Dışişleri Bakanı Cibran Basil ve Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini
Untitled-2_8

LÜBNAN'DAKİ MÜLTECİ SORUNU

Bir süredir Suriyeli mültecilere gönüllü olarak dönmeleri çağrısı yapan Lübnanlı yetkililer, mülteciler konusunda uluslararası toplumun desteğini talep ediyor.

Lübnan'daki resmi verilere göre, 2011'de patlak veren iç savaş nedeniyle 1,5 milyon Suriyeli Lübnan'a göç etti. Birleşmiş Milletler (BM) verilerine göre ise bu sayı bir milyonun altında.

Konuya ilişkin ayrıntılar için fotoğrafa tıklayınız:

1043874_3

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara