Dolar

32,2081

Euro

34,8604

Altın

2.444,95

Bist

10.218,58

Leonard Cohen'in son kitabı okuyucularıyla buluşuyor

Ünlü Kanadalı müzisyen Leonard Cohen'in, hayatını kaybetmeden önce bitirdiği kitabı 'The Flame' önümüzdeki yıl yayımlanacak.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-12 12:38:18

Leonard Cohen'in son kitabı okuyucularıyla buluşuyor

7 Kasım 2016 tarihinde yaşamını yitiren Kanadalı müzisyen ve şair Leonard Cohen'in ölmeden çok kısa bir süre önce tamamladığı bir kitabı bulunduğu ve isminin The Flame olduğu, bu kitabın önümüzdeki yıl okurun karşısına çıkacağı belirtildi.

Cohen'in menajeri Robert Kory, Cohen'in son şiirlerinden oluşan bir derleme olan The Flame'in Cohen'in ölümünden önceki son zamanlarında tamamlandığını ve "Cohen'in çok yönlü edebiyat kariyeri için çok ama çok güçlü bir final olduğunu" söyledi. Kory sözlerine şöyle devam etti:

"Hayatının son aylarında Leonard'ın tek bir odak noktası vardı, o da bugüne dek yayımlanmamış şiirlerinden ve not defterlerindeki alıntılardan oluşan bu kitabını bitirmek," diyor Kory. "Sağlığı iyice kötüye giderken, Leonard beklenmedik bir anda vefat etti. Bu dönemde kendisiyle vakit geçirme ayrıcalığına sahip olanlarımız son ana dek onun içinde yanan kıvılcımı gördük. Bu kitap onun ölümünden yalnızca günler önce tamamlandı ve onun tüm o manevi ateşini gözler önüne seriyor."

The Flame de Leonard Cohen'in tuttuğu not defterlerinden alıntılar ve Cohen'in kendi çizimlerini de yer alacak. Kitap Ekim 2018'de sevenleriyle buluşacak.

Haber Ara