Dolar

32,4726

Euro

34,8402

Altın

2.451,54

Bist

9.867,11

Le Pen, Trump'ın vize yasağını savundu

Le Pen, 'Bence tepkilerin çoğu kötü niyetli' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-02 14:02:48

Le Pen, Trump'ın vize yasağını savundu

CNN'den Christiane Amanpour'a verdiği özel mülakatta konuşan Fransız aşırı sağcı siyasetçi Le Pen, Trump'ın tüm göçmenlerin alımını 120 günlüğüne durduran ve 7 Müslüman ülke vatandaşlarının ülkeye girişini 90 günlüğüne yasaklayan başkanlık kararnamesini savundu.

LE PEN: BU GEÇİCİ BİR ÖNLEM

Le Pen "Bence tepkilerin çoğu kötü niyetli. Bu geçici bir önlem. Terör tehditlerinden sorumlu olan 6 ya da 7 ülkeyi hedef alıyor.Bence Donald Trump ve istihbarat servisleri tıpkı Fransa'da olduğu gibi ABD'ye girip saldırı düzenleyebilecek potansiyel teröristleri önlemek için bir dizi kriter oluşturmak istiyor" dedi.

"SİZ FRANSA'DA YAPAR MIYDINIZ?"

​Le Pen 'Benzer bir yasağı Fransa'ya getirir miydiniz?' sorusuna ise dolaylı bir yanıt vererek 'Fransa'nın 'çok dikkatli' olması ve sınırlarını koruması gerektiğini söyledi.

AB'YE ELEŞTİRİ

Bu konuda Avrupa Birliği'nin Schengen uygulamasına da yüklenen Le Pen "AB yüzünden artık Fransa'nın bir sınırı yok" değerlendirmesini yaptı.

"KAMPANYASINDA SÖYLEDİKLERİNİ YAPIYOR"

Le Pen Trump'ın politikasını eleştirenleri ise şu sözlerle savunmayı sürdürdü:

"O seçildi ve bunları yapacağını söyledi. Onun kampanyasında yapma sözü verdiklerini uygulaması nedeniyle dünya skandal çıkarıyor."

Haber Ara