Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Lazkiye'de stratejik noktalar Fetih Ordusu’nda

Lazkiye kırsalında bir haftadır süren operasyonlarda Fetih Ordusu ve yerel birlikler rejimden on bir yerleşimi geri aldı. Rejimin 12 büyük operasyon ile ele geçirdiği stratejik Kinsibbe köyü bu sabah muhaliflerin tek operasyonu ile rejimden alındı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-01 17:27:32

Lazkiye'de stratejik noktalar Fetih Ordusu’nda

TİMETURK I HABER MERKEZİ

Fetih Ordusu Lazkiye'nin Kürd Dağı bölgesinde stratejik öneme sahip iki yerleşimi ele geçirdi. Şiddetli çatışmaların yaşandığı bölgede rejim hızlı bir çöküşle geri çekiliyor. Fetih Ordusu'nun başlattığı operasyonda Lazkiye vilayetinin kuzeydoğusunda yer alan Kürd Dağı bölgesinde güneye ilerleyişi sürüyor.

KİNSİBBE ALINDI

25 Haziran gecesi muhalifler, Yermük Savaşı Operasyonu adını verdikleri bir harekâta başlamışlar ve Lazkiye'nin kuzeydoğusundaki Kürd Dağı'nda pek çok noktadan taarruza geçmişlerdi. Yoğun çatışmaların ardından muhalifler bu sabaha karşı Kürd Dağı'ndaki stratejik Kinsibbe kasabasını ele geçirdi.

KİNSİBBE: REJİMİN DÜŞÜŞÜ HIZLI OLDU

Kinsibbe kasabası Lazkiye ve Halep yoluna açıldığı gibi Kürd Dağı'nın batı kanadına ve güneydeki Salma bölgesine uzanan yol için anahtar konumda. Muhaliflerin geçtiğimiz yılın son bölümünde Rusya'nın desteğini alan rejime karşı uzun süre savundukları kasabayı almak isteyen rejim Ocak ve Şubat aylarında on iki ayrı operasyon düzenlemişti. Muhalifler ile dün gece Kinsibbe yönüne doğru tek bir ileri hamle ile kasabayı ele geçirdi. Rejimin bölgedeki direnci kırılırken muhalifler karşısında bölgelerden hızla çekildi.

AYN KANTARA ve KALE ŞİLİF ALINDI

Kinsibbe'nin alınmasından hemen önce çatışmaların yoğunlaştığı Ayn Kantara da muhaliflerin eline geçerken daha güneyde Vadi Basur'a hakim konumdaki Kale Şilif ve Şeyh Yusuf Tepeleri de Fetih Ordusu'nun kontrolüne geçti.

SALMA ŞİMDİ DEĞİL AMA YAKINDA

Fetih Ordusu'nun hamlesi ile son beş gün içinde ona yakın yerleşim kaybeden rejime karşılık muhaliflerin Salma kasabasına ilerlemesi beklenirken yerel kaynaklar Salma için “Şimdi değil ama yakında” ifadesini kullandı. Salma'nın alınabilmesi için doğu ve batı yönünde birkaç noktanın daha ele geçirilmesinin gerekli olduğu düşünülen Kürd Dağı bölgesindeki operasyonların Türkmen Dağı'nda da genişletileceği düşünülüyor.

YERMÜK OPERASYONU

Lazkiye'nin kuzey ve kuzeydoğu kırsalındaki Türkmen Dağı ve Kürd Dağı bölgelerinde rejimin ilerleyişini durdurmak ve kaybedilen yerleri geri almak için bir operasyon odası kuruldu. 25 Haziran'da, Fetih Ordusu grupları, yerel birlikler ve ÖSO gruplarının ortak hareket ettiği Yermük Savaşı Operasyonu sayesinde şimdiye kadar Lazkiye bölgesinde Ebu Ali Tepesi, Hakura, Mazğala, Haddad Tepesi, Ard El Vata, Raşa, Nehşaba, Ayn Kantara, Kinsibbe, Kale Şilif ve Şeyh Yusuf Tepesi rejimden alındı.

Haber Ara