Dolar

32,2081

Euro

34,8604

Altın

2.444,95

Bist

10.218,58

Kuzeyin ressamları Türkiye'de sanatseverlerle buluştu

Uluslararası Bilkent Sanat Festivali kapsamında Türkiye'ye gelen Ukraynalı ve Rus ressamlar resim tutkunları ile buluştu- Rus ressam Sergey Shcherbakov:- 'Gezdiğim, gördüğüm her şeyi resme yansıtma fırsatım oluyor. Ankara'yı da resmedebilirim çünkü Türkiye'yi çok sevdim'- Ukraynalı ressam Victor Shevchenko:- 'Türk ressamları başarılı buluyorum. Her bir ressam ayrı bir dünya, herkesin ayrı bi

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-04-29 11:25:47

Kuzeyin ressamları Türkiye'de sanatseverlerle buluştu
YASEMİN KALYONCUOĞLU - Uluslararası Bilkent Sanat Festivali'ne katılan Ukraynalı ve Rus ressamlar resim tutkunları ile bir araya geldi.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve 5 Mayıs'a kadar devam edecek festivalde İspanya, İran, Kuveyt ve Ermenistan başta olmak üzere yurt dışından gelen ressamlar canlı performanslarıyla resim meraklılarını kendilerine hayran bıraktı. Rus ve Ukraynalı ressamlar da festivalin ilgi odağı oldu.

Kırım doğumlu Rus ressam Sergey Shcherbakov, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ABD, İngiltere, Fransa başta olmak üzere pek çok ülkede sergiler açtığını belirterek, Türkiye'de ilk kez bir festivale katıldığını söyledi.

Türkiye'de sanata bu kadar ilginin olduğunu tahmin etmediğini dile getiren Shcherbakov, "Karadeniz'in karşı kıyısında doğdum. Kendimi burada evimde gibi hissettim. Türkler çok misafirperver. Ben resimle 30 yıldır iç içe yaşıyorum ve sanat zamanla hayatımın bir parçası oldu. Bunu da Türkiye'de sergilemek ayrı bir mutluluk." dedi.

Rus ressam, çoğunlukla akrilik, sulu boya eserler ürettiğini aktararak, "Sulu boya çalıştığımda hiç beklemediğim bir sonuç çıkıyor. Dolayısıyla her resimden bir tane yapıyorum. Kiev'de yaşıyorum, bu şehri resimlerime aktarıyorum. Aslında gezdiğim, gördüğüm her şeyi resme yansıtma fırsatım oluyor. Ankara'yı da resmedebilirim çünkü Türkiye'yi çok sevdim." diye konuştu.

- "Türk ressamları başarılı buluyorum"

Ukraynalı 69 yaşındaki ressam Victor Shevchenko da Bilkent Uluslararası Sanat Festivali'ne geçen yıl da katıldığını, ayrıca İstanbul'da çok sayıda sergi açtığını anlattı.

Türkiye'de önemli dostluklar kazandığını söyleyen Shevchenko, "Bu sene teklif geldiğinde hemen kabul ettim. Burada önemli arkadaşlar tanıdım ve başka ressamların resimlerini inceledim. Kendi resimlerim için de artık Türk galerileriyle çalışıyorum." ifadelerini kullandı.

"Türk ressamları başarılı buluyorum. Her bir ressam ayrı bir dünya, herkesin ayrı bir başarısı ve kalemi var." diyen Shevchenko, sanat ve resim festivallerinin ressamların birbirlerinin çalışmalarını takip etmeleri açısından önemli olduğuna değindi.

Ukrayna Sanat Birliği Üyesi olan Shevchenko, empresyonist resim anlayışını yağlıboya çalışmalarına aktardığını ve ömrünün sonuna kadar resim yapmak istediğini vurguladı.

- "Bu festivale hayran kaldım"

Rusya'da doğan ve Ukrayna'da yetişen ressam Alexander Uglov da Türkiye'ye üçüncü kez geldiğini ve burada resimlerini sergilemekten büyük memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Dans, müzik ve kadın temalarını tuvale yansıtan Uglov, empresyonist ve ekspresyonist akımlarının etkisiyle yaptığı yağlıboya eserlerinin, 23 ülkenin resmi ve özel koleksiyonlarında bulunduğunu söyledi.

Uglov, "Bu festivale hayran kaldım. Sanatseverlerin ve ressamların buluşması büyük mutluluk. Resim meraklılarının, resimlerimi biliyor olmalarından mutluluk duyuyorum. Festivalde emeği geçen herkese teşekkür ederim." dedi.

Haber Ara