Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Kurtulmuş: Parlamenter sistem çift başlılık üretiyor

Numan Kurtulmuş, 'Parlamenter sistem çift başlılık üretiyor. Çift başlı olunca ihtilaf kaçınılmaz oluyor.' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-02 13:47:18

Kurtulmuş: Parlamenter sistem çift başlılık üretiyor

TIMETURK|HABER MERKEZİ 

Referanduma destek kampanyasını memleketi Ordu'dan başlatan Başbakan Yardımcısı ve Hükumet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, AK Parti Ünye İlçe Danışma Kurulu toplantısına katıldı.

Kurtulmuş burada yaptığı konuşmada, Anayasa değişikliği için yapılacak referandumda ‘evet' çıkması durumunda milletin önünün açılacağını belirterek, “Bu ülkede bir daha kapalı kapılar arkasında Cumhurbaşkanı seçmek, bir daha hükumetleri belirleme devri geride kalmıştır. İnşallah geride kalacaktır” dedi.

Kurtulmuş'un açıklamaları şöyle;

"Parlamenter sistem çift başlılık üretiyor. İnönü ile Recep Peker arasındaki ihtilaf, rahmetli Menderes ile Celal Bayar arasındaki ihtilaf, Özal ile Yıldırım Akbulut arasındaki ihtilaf, Demirel ile Özal arasındaki ihtilaf, Demirel ile Çiller arasındaki ihtilaf, Demirel ile 28 Şubat döneminde Erbakan arasındaki ihtilaf, 2001'de Ecevit ile kendi seçtirdiği Ahmet Necdet Sezer arasındaki ihtilaf. Çift başlı olunca ihtilaf kaçınılmaz oluyor. İnşallah bu çift başlılığı ortadan kaldırmayı temin edeceğiz. Millet kime yetki verdiyse hesabını ona soracak."

 

Haber Ara