Dolar

32,2711

Euro

34,7288

Altın

2.402,48

Bist

10.336,50

Sümer oda başkanlarıyla buluştu

AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğinin (AESOB) düzenlediği toplantıda oda başkanlarıyla buluştu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-02 13:27:56

Sümer oda başkanlarıyla buluştu
AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğinin (AESOB) düzenlediği toplantıda oda başkanlarıyla buluştu.

AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, AESOB'un düzenlediği toplantıda oda başkanlarıyla bir araya geldi. Buluşmada İl Başkan Yardımcıları Abdullah Işıkhan ve Mesut Topçu ile birlikte 75 oda başkanıyla bir araya gelen Sümer, yeni anayasa ve yeni yönetim sistemi hakkında bilgiler vererek soruları cevapladı.

Güçlü bir Türkiye için yeni anayasanın şart olduğunu dile getiren Sümer; "Bizler ülkemiz adına karar mekanizmasının hızlı bir şekilde işlemesi için uğraşıyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisinden geçen Anayasa değişikliği halkımızın onayına sunulacak, halkımız ne derse bizlerde ona tabi olacağız. Hükümet sistemi değişikliğiyle ilgili siyasette iz bırakan hemen hemen bütün liderler bu değişiklikle ilgili düşüncelerini paylaşmıştır. Daha müreffeh yarınlarımız ve ülkemizin ileriye gitmesi için bu değişiklik gereklidir. Daha güçlü bir Türkiye bırakmak için anayasa değişikliği şarttır, elzemdir. Başkanlık Sistemi Türkiye'ye özgü olacak, ülkenin ihtiyaçlarına uygun olacak. Biz yeni Anayasa yapılırken diyoruz ki Türkiye'yi 2023'e taşıyacak, ülkenin hızlı karar almasını sağlayacak, yasama organı içinden çıkmayan bir yürütme ve bunun başına da seçimle Cumhurbaşkanı gelmesi gerekir diyoruz" dedi.

"Bizler her zaman esnaflarımızın yanındayız"

Antalya'da seçimlerde verilen sözlerin büyük oranda yerine getirildiğini sözlerine ekleyen Sümer, "Antalya'mızda yatırımlarla dolu yılların içerisindeyiz. Nüfusu hızla artan şehrimizde yatırımlarımız da artarak devam ediyor. Hükümetimizin ve Büyükşehir Belediyemizin dev yatırımları devam edecek. Esnafımızın yüzünü güldürecek projeler içinde çalışıyoruz. Bu nedenle Antalyamız ve esnaflarımız adına önemli kararların verildiği AESOB çatısı altında sık sık sizlerle bir araya geliyoruz. Sizlerle istişare ederek taleplerinizi dinleyerek adımlar atmanın şehrimiz için ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Bizler her zaman esnaf ve sanatkârlarımızın yanındayız" diye

konuştu.

"En iyi kararı, milletimiz verecektir"

Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere ise, " İl Başkanımız Rıza Sümer, Antalya esnaf ve sanatkârlarımız adına hangi sorunu kendilerine götürdüysek mutlaka çözüm noktasında bizlere yardımcı oldular. Hem Antalya ayağında hem de Ankara ayağında her zaman esnafımızın yanında yer aldı. Yeni anayasa değişikliği ile ilgili çalışmalarda tamamlanarak milletimizin takdirine bırakılıyor. Demokrasimiz adına önemli bir viraja doğru ilerliyoruz. Bizler her zaman dile getirdik yine getiriyoruz 'Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir' en iyi kararı milletimiz verecektir" diye konuştu.

Toplantı AESOB Başkanı Dere'nin AK Parti Antalya İl Başkanı Sümer'e kardeşlik ve dostluk anlamına gelen Ahi Evran heykelini takdim etmesi ile sona erdi.

Haber Ara